SEGRE

INFRAESTRUCTURES COMUNICACIONS FERROVIÀRIES

Un tren més ràpid i més ben connectat

La línia de Lleida a la Pobla estrena quatre nous baixadors a la demanda per retallar el temps de viatge || Entre el gener i el setembre, va tenir 143.456 viatgers, davant dels 111.241 de tot el 2016

La marquesina de la línia de la Pobla a Alcoletge, que passarà a ser baixador a la demanda al gener.

La marquesina de la línia de la Pobla a Alcoletge, que passarà a ser baixador a la demanda al gener.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Al llarg de tot l’any passat, la línia va tenir un total de 111.241 viatgers, segons les dades de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, mentre que en l’actual, entre els mesos de gener i setembre, s’han registrat 143.456. Els passatgers de les noves parades facultatives no superen les 3.000 persones ni en una d’aquestes. Un total de 2.807 persones van utilitzar el baixador d’Àger, 1.550 el de Sant Llorenç de Montgai, 628 el d’Àger i 745 el de Cellers. No obstant, Ferrocarrils considera que, amb aquesta mesura, es podrà retallar el temps del recorregut en vuit minuts, d’una hora i 43 minuts a una hora i 35, entre Lleida i la Pobla, i es podran prioritzar els enllaços amb l’AVE i l’Avant. Les estacions amb més usuaris són la de Lleida (54.247), Balaguer (48.379), Térmens (8.438), la Pobla de Segur (8.343), Tremp (7.347) i Vilanova de la Barca (6.279). Les que menys en tenen, Palau de Noguera (52), Santa Linya (64), Guàrdia de Tremp (188), Vilanova de la Sal (184), Salàs (582) i Gerb (880).

La inversió que ha fet FGC aquest any és superior als onze milions, sis dels quals estan destinats a la compra d’un tercer tren. Habilitar una nova estació al polígon El Segre és una altra de les novetats amb la inclusió d’aquestes quatre noves aturades facultatives. D’altra banda, s’ha finalitzat la renovació de la via al túnel entre Camarasa i lesAvellanes, s’han estabilitzat barrancs i talussos a Àger, Camarasa i Castell de Mur per un import de gairebé dos milions d’euros i se n’invertiran gairebé quatre a prosseguir amb aquests treballs.

Com en la primera actuació, han d’estar a punt a finals de novembre. Segons va explicar FGC, no són passos a nivell que tinguin deficiències, sinó que són antics i han quedat obsolets.

Més de 617.000 € per modernitzar i renovar passos a nivell a Balaguer

Ferrocarrils de la Generalitat ha invertit 284.723 euros en la renovació tecnològica i la modernització d’instal·lacions en els dos passos a nivell de Balaguer ubicats al carrer Urgell i la carretera de Camarasa, respectivament. En l’actualitat, s’hi està treballant, ja que han d’estar enllestits a finals del mes que ve. D’altra banda, també hi ha previstos els treballs per a la conversió de dos passos a nivell sense barreres lluminoses a passos a nivell amb barreres automatitzades a Vallfogona i Balaguer (a la zona de la Safyc). L’import d’adjudicació ha estat de 332.409 euros i el termini d’execució, de sis mesos.

La marquesina de la línia de la Pobla a Alcoletge, que passarà a ser baixador a la demanda al gener.

La marquesina de la línia de la Pobla a Alcoletge, que passarà a ser baixador a la demanda al gener.ITMAR FABREGAT

tracking