SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

La Floresta invertirà 50.000 euros en la façana sud del castell

Per recuperar finestrals que estan tapiats amb maons

La façana del castell que es restaurarà el 2018.

La façana del castell que es restaurarà el 2018.J.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Floresta abordarà l’any que ve les obres de restauració de la façana sud del castell que dóna a la zona del poble per millorar-ne la imatge. Aquesta actuació se centrarà en les finestres i també a obrir dos grans finestrals gòtics més que ara estan tapiats amb maó.

Segons l’alcalde, Jaume Setó, corresponen a la zona que durant el segle XVIII es va convertir en habitatges i que ara s’ha habilitat com altres espais dins del projecte de restauració de la fortalesa.

Aquesta intervenció suposarà un cost de 50.000 euros, que el consistori abonarà a través de fons Leader de la Unió Europea, que sufragarà la meitat, mentre que la resta es pagarà a través d’una ajuda de la Diputació i també de fons propis del consistori (aportaran cada un la meitat dels altres 25.000 euros).

L’any passat es van portar a terme obres de manteniment a la segona torre del castell, on es va aplicar vernís en els elements de fusta per evitar els efectes de les inclemències meteorològiques. En els últims anys s’hi han fet diverses obres de restauració.

tracking