SEGRE

TRÀNSIT VELOCITAT

El radar de tram de l'A-2 ja funciona en període de prova però encara no multa

Està situat entre Tàrrega i Anglesola

Imatge d’ahir del radar de tram a l’autovia a l’altura de Tàrrega.

Imatge d’ahir del radar de tram a l’autovia a l’altura de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El radar per trams a l’A-2 entre Tàrrega i Anglesola ha començat a funcionar, però només en període de pràctiques, de forma que encara no multarà els vehicles que circulin amb excés de velocitat. Segons va confirmar ahir el Servei Català de Trànsit, el radar està en proves i encara no funciona de manera oficial, així que no multa. Es preveu que la seua posada en marxa es faci en els propers dies, després que la instal·lació s’iniciés a començaments d’aquest any. La previsió inicial era que funcionés l’estiu passat, però finalment se n’ha demorat l’activació. Trànsit va insistir que informarà de manera pública el moment en què comenci a funcionar.

Es tracta del segon radar per trams a les comarques lleidatanes després del de Vielha, que es va instal·lar el 2009. El control de velocitat en el de l’A-2, entre les localitats de Tàrrega i Anglesola, s’efectuarà entre els quilòmetres 501,4 i 506,6. Aquest tipus de radars disposa d’un lector de matrícules i un mecanisme que calcula quant tarda el cotxe a recórrer el tram que controla.

De moment, el radar a l’A-2 està en fase de proves però començarà a funcionar de manera oficial ben aviat

L’aparell calcula la velocitat mitjana amb què ha circulat el vehicle i si supera el límit fixat, que en el cas de l’A-2 és de 120 quilòmetres per hora, imposa la multa. Trànsit assenyala que l’objectiu dels radars per trams “és aconseguir que els conductors no redueixin sobtadament la velocitat al seu pas per un cinemòmetre fix ja conegut o bé que l’esquivin, sinó que realment mantinguin la velocitat per sota dels límits de velocitat establerts”.

De fet, l’excés de velocitat és una de les principals causes d’accident. L’any passat, Trànsit va imposar més de 70.000 multes per excés de velocitat a les carreteres de Ponent.

tracking