SEGRE

NEU TEMPORADA 2017-2018

Nozar negocia amb la Generalitat prorrogar fins al 2023 l'opció de compra de Boí Taüll

El contracte d’arrendament amb l’empresa pública Actius de Muntanya va posar com a límit l’any 2019 || Els gestors afirmen que la intervenció estatal no afecta el bon funcionament de l’estació

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup Nozar negocia recomprar a la Generalitat l’estació de Boí Taüll l’any 2023. La filial que explota el domini esquiable, Promocions Turístiques de la Vall, ha proposat de prorrogar l’opció de compra a l’empresa pública Actius de Muntanya. El contracte d’arrendament de les pistes que tant una part com l’altra van firmar a finals del 2013 va establir que els antics propietaris podrien optar el 2019 a recuperar la titularitat del complex. Així ho va explicar el director general d’hotels i resorts de Nozar, Martí Rafel, en la presentació a Lleida de la nova temporada d’hivern.

Millores en la innivació artificial, la renovació del material d’esquí de lloguer i canvis en l’oferta de forfets per afavorir el turisme familiar són algunes de les novetats per al pròxim hivern (vegeu el desglossament). Rafel va assenyalar que la proposta de prorrogar l’opció de compra ha tingut una bona acollida, si bé els termes de l’acord es troben encara en procés de negociació. Per la seua part, fonts d’Actius de Muntanya van assenyalar que la filial del grup Nozar compleix rigorosament les seues obligacions com a arrendatària de les pistes.

Les dos parts van apuntar que la intervenció estatal dels comptes de la Generalitat alenteix el procés pel qual l’empresa pública disposa de fons per a les inversions previstes. Així, la pavimentació del pàrquing podria haver d’esperar a la primavera vinent. Tanmateix, Rafel va assenyalar que això no afecta el bon funcionament de l’estació, ja que els resultats d’explotació “ens fan més autònoms”.

Bus per tornar a les pistes els qui optin per esquiar forapista La novetat més cridanera quant a la superfície esquiable de Boí Taüll és fora de les pistes. Es tracta de dos descensos fora del domini de l’estació que esquiadors d’alt nivell duen a terme habitualment des de les cotes altes de l’estació fins a la Vall de Moror i la de Ginebrell, per sota de les cotes dels remuntadors. L’estació posarà en marxa el Freeride Bus, que recollirà en aquestes zones els esquiadors per facilitar-los la tornada a les pistes. Cartells advertiran que qui practiqui aquest descens ho farà sota la seua responsabilitat.

Responsables de Boí Taüll i les administracions en la presentació a Lleida de la nova temporada.

Responsables de Boí Taüll i les administracions en la presentació a Lleida de la nova temporada.ÒSCAR MIRÓN

tracking