SEGRE

SUCCESSOS EFEMÈRIDE

Les famílies de les víctimes de la riuada d'Agramunt denuncien retard judicial

Sense culpables 2 anys després de la tragèdia

Imatge d’arxiu de l’homenatge de l’any passat a les víctimes de la riuada a Agramunt.

Imatge d’arxiu de l’homenatge de l’any passat a les víctimes de la riuada a Agramunt.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les famílies de les quatre ancianes mortes a la riuada d’Agramunt van exigir ahir depurar responsabilitats dos anys després de la tragèdia sense que la investigació judicial, en mans d’un jutjat de Balaguer, hagi avançat durant aquest temps. Així ho va assenyalar l’advocat de les famílies, Pompili Roiger, que va denunciar el retard judicial malgrat l’informe del Síndic de Greuges que va censurar la paràlisi institucional i va informar del “cúmul de despropòsits que es van presentar aquella desgraciada nit a Agramunt”.

Per això, en un comunicat, les famílies de les quatre víctimes van mostrar la seua indignació pel retard judicial i van constatar que només demanen “justícia i responsabilitat a qui li pertoqui”.

El partit judicial de Balaguer és un dels més col·lapsats a la província, juntament amb el de Cervera

El desbordament del riu Sió, la matinada del 3 de novembre del 2015, va acabar amb la vida de quatre dones de 80, 81, 83 i 88 anys que dormien al semisoterrani de la residència Ribera del Sió, just al costat del riu. Ningú no va preveure que les pluges torrencials de la tarda anterior a la tragèdia poguessin provocar una riuada de tals dimensions. Els avisos van ser insuficients, la qual cosa va causar una actuació ineficaç. Un any després de la tragèdia, l’ajuntament d’Agramunt va instal·lar sensors al riu per detectar avingudes imprevistes i va obligar la residència a clausurar les habitacions del semisoterrani. A més, les famílies de les dones mortes ja van denunciar l’any passat obstrucció a la investigació per part de diverses administracions públiques al fer cas omís al requeriment del jutjat de Balaguer per lliurar documentació. Val a recordar que aquest jutjat és un dels més col·lapsats a la província al costat del de Cervera, segons fonts judicials.

tracking