SEGRE

TEMPORAL MILLORES

Ciutadilla licitarà l'última fase de la reforma del mur enderrocat el 2014

Després de l’obra s’obrirà el principal accés al poble al trànsit rodat en els dos sentits

Imatge actual del mur de contenció de l’avinguda Catalunya.

Imatge actual del mur de contenció de l’avinguda Catalunya.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Ciutadilla licitarà abans d’acabar l’any la segona fase de reconstrucció del mur de contenció que es va demolir l’estiu de 2014 després d’una forta tempesta. L’alcalde, Òscar Martínez, va explicar que quan acabin les obres, que tenen un termini d’execució de sis mesos, “podrem reobrir la circulació de l’avinguda Catalunya en els dos sentits de la marxa”. Precisament, aquesta és una de les principals entrades a la localitat i des de fa més de tres anys compta amb un cordó de seguretat de tanques d’obra.

Aquesta segona fase té un pressupost de 58.000 euros, dels quals 50.000 seran finançats per la Diputació de Lleida i la resta, amb fons propis del consistori. L’actuació se centrarà a acabar de consolidar el mur de contenció del qual fa un any, en la primera fase del projecte, es van arreglar uns 70 metres.

També està previst instal·lar les xarxes dels serveis bàsics com l’aigua, el clavegueram, el gas, l’electricitat i les telecomunicacions. Per acabar l’obra encara quedarà pendent una tercera fase d’enllumenat i mobiliari urbà.

L’alcalde de Ciutadilla ha estat aquests anys contactant amb diferents administracions per demanar ajuts. Martínez va dir que “la nostra prioritat era dur a terme aquesta obra d’urgència a fi de garantir la seguretat dels veïns”. La primera fase va costar 62.000 euros i també va ser finançada per la Diputació i el consistori.

Val a recordar que el 30 d’abril passat van caure 12 litres en 25 minuts i va aparèixer un nou clot a la part ja restaurada del mur, fet que va fer saltar de nou totes les alarmes.

El mur de contenció es va enderrocar el dia 22 d’agost del 2014 a causa d’una forta pluja que va registrar més de 30 litres per metre quadrat en tan sols 40 minuts.

tracking