SEGRE

CLIMATOLOGIA TEMPORAL

La neu arriba a les estacions d'esquí i obliga a circular amb cadenes a Aran

Els cims de Tavascan, al Pallars Sobirà.

Els cims de Tavascan, al Pallars Sobirà.TAVASCAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La neu va tornar de nou ahir als cims del Pirineu, en concret, a les cotes per damunt de mil metres que van deixar blanques moltes estacions d’esquí, com és el cas de Tavascan. A la tarda va obligar a circular amb cadenes per la C-142b a l’accés a Beret i també a la C-28 des de Baqueira a Casa Sastrada, tant una com l’altra a Naut Aran. Aquest dilluns encara es necessiten cadenes en aquestes dos vies.

La previsió per a avui, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), és que la cota de neu baixi fins als 800 metres, així com també les temperatures, que seran hivernals i arribaran a sota zero en diversos punts del Pirineu. Al pla també es registrarà un descens important en els termòmetres.

Les precipitacions de neu van començar dissabte amb fortes pluges a l’Urgell i la Segarra, que van arribar als 45,4 litres per metre quadrat a Massoteres..

També ahir es van produir fortes ràfegues de vent que van arribar a assolir els 68 quilòmetres per hora a Alguaire, que no van provocar incidències d’importància.

Protecció Civil de la Generalitat va desactivar l’alerta del Pla Inuncat.

tracking