SEGRE

EMERGÈNCIES MUNTANYA

Busquen per tercer dia sense èxit el boletaire octogenari del Solsonès

Bombers, Mossos, Rurals i veïns van continuar ahir recorrent la zona de Montcalb || Diumenge van localitzar una dona que s’havia desorientat a Llimiana

Imatge del punt de control del dispositiu de recerca del boletaire perdut a Guixers.

Imatge del punt de control del dispositiu de recerca del boletaire perdut a Guixers.BOMBERS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals van buscar ahir sense èxit i per tercera jornada l’home de 80 anys que va desaparèixer dissabte passat a Guixers, al Solsonès, quan plegava bolets amb un grup d’amics. Els Bombers van treballar ahir amb set dotacions formades pel Grup Caní de Recerca, el GRAE i el GEM, a banda de policies de la unitat canina i de muntanya, voluntaris de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) i veïns del poble. La recerca per la zona dels boscos de Montcalb es va iniciar cap a les 08.00 hores i va finalitzar a mitja tarda, amb la posta del sol. Pel que sembla, l’home pateix diabetis. Els Bombers van ser alertats al voltant de les 14.30 hores de dissabte. Durant el dissabte i tot diumenge, es va prosseguir amb la recerca, que avui viurà la quarta jornada.

Diumenge també hi va haver una altra recerca d’una boletaire perduda, en aquest cas, a Llimiana, al Pallars Jussà. Una dona es va desorientar quan plegava bolets per la zona de la Cova Negra de Mata-solana. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a les 17.20 hores i la dona va ser localitzada a les 18.30. Estava il·lesa i hi van participar quatre dotacions.

Els Bombers recorden que s’ha d’anar preparat, saber el temps que farà, portar mòbil i anar en grup

Els Bombers recorden la importància de tenir presents els consells de seguretat a l’hora de sortir a plegar bolets per evitar riscos a la muntanya. Així, per exemple, l’any passat es van fer 455 serveis per a recerques de persones perdudes, de les quals 47 eren boletaires. Aquest any, fins al 31 d’octubre, s’han practicat 36 intervencions, sis de les quals al Pirineu de Lleida. S’aconsella anar preparat (roba, calçat, aigua i menjar), conèixer prèviament les condicions meteorològiques, anar en grup i l’ús de noves tecnologies, com mòbils, GPS o aplicacions, i no esperar que es faci fosc. Encara que el perfil de boletaires perduts comprèn totes les edats, la majoria oscil·len entre els 60 i els 80 anys.

tracking