SEGRE

ENSENYAMENT REIVINDICACIONS

El col·legi de Montferrer demana sortir de la zona d’escolarització rural Urgellet

El curs passat ja ho va reclamar seguint el criteri de l’Ampa, encara que fora de termini

L’escola de primària de Montferrer.

L’escola de primària de Montferrer.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola Rosa Campà de Montferrer tornarà a sol·licitar a Ensenyament convertir-se en escola pública independent de la zona d’escolarització rural (ZER) de l’Urgellet. El centre, a instàncies de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (Ampa), va enviar la petició a la secretaria general de la conselleria al setembre, quan el termini per sol·licitar aquesta mesura ja havia finalitzat, segons fonts del centre educatiu. El període s’inicia a començaments d’any i acaba el 31 de març, per la qual cosa el centre tornarà a repetir el procediment. La proposta d’abandonar la ZER va sorgir d’una consulta efectuada a les famílies del centre educatiu a través de l’Ampa per conèixer l’opinió sobre la possibilitat de sortir de l’entitat de la qual forma part en l’actualitat.

Aquesta consulta estava motivada per la polèmica que es va viure a finals del curs escolar passat, quan Ensenyament va iniciar un procediment informatiu contra la direcció del centre que va acabar amb la imposició de dos faltes lleus i l’obertura d’un expedient disciplinari a la directora per suposades irregularitats en la gestió del col·legi. En la consulta va participar el 91% de les famílies, amb un resultat afirmatiu del 86%.

Escola i Ampa al·leguen que “el creixement notable del nombre d’alumnes dels últims cursos” (actualment en tenen vuitanta-cinc d’inscrits) provoca “distorsions i dificultats” en el conjunt de la ZER, que van “en detriment” del centre de Montferrer. “Les necessitats i la forma de gestionar una escola de vuitanta-cinc alumnes no són les mateixes que una escola de vint-i-cinc”, consideren.

A més, també critiquen que “tots els projectes que proposa l’escola són descartats per la ZER” i que el fet de sortir de l’entitat “representarà un increment de la dotació de professors”.

tracking