SEGRE

ESNOTICIA

Els crits de “Llibertat!” ressonen de nou a la plaça Paeria de Lleida

La concentració d’ahir a la plaça Paeria de Lleida.

La concentració d’ahir a la plaça Paeria de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida va tornar ahir a reclamar llibertat per al vicepresident, els consellers i els presidents de l’ANC i d’Òmnium que estan empresonats. Entre cent cinquanta i tres-centes persones, segons les fonts, es van concentrar a les vuit de la tarda a la plaça Paeria, convocades per l’ANC, i van corejar “Llibertat!” a ritme d’aplaudiments durant diversos minuts seguits, fins que aquesta consigna va ser canviada per la de “No esteu sols” i, després, per “Ros, dimissió”. Molts assistents portaven cartells de “Llibertat presos polítics” i “Democràcia!”, i també hi va haver qui en va mostrar d’altres en suport a l’aturada de país convocada per demà dimecres. Així mateix, un manifestant portava un cartell amb la bandera espanyola i el lema “No és una bandera, és una presó”.

La concentració va finalitzar a les 20.25 hores amb el cant unànime d’Els segadors i el crit de “Visca la República catalana”, al qual algú va afegir el de “Visca Bèlgica”, amb referència al fet que la justícia d’aquest país va deixar en llibertat Carles Puigdemont i quatre consellers, a diferència de la de l’Estat espanyol, que va dictar presó per als Jordis, primer, i per al vicepresident i set consellers, després.

Per la seua banda, els Comitès de Defensa de la República (CDR) de Lleida es van afegir a la convocatòria de vaga general per demà i van fer una crida a la “mobilització permanent”. Els comitès dels diferents barris de la capital del Segrià van programar assemblees ahir i avui per tal de preparar la jornada d’aturada.

La concentració d’ahir a la plaça Paeria de Lleida.

La concentració d’ahir a la plaça Paeria de Lleida.ITMAR FABREGAT

tracking