SEGRE

Entren als jutjats de la Seu els mestres acusats d'incitar a l'odi

Declaren davant del jutge de la Seu amb la presència d’un fiscal procedent dels jutjats de Lleida especialista en aquest tipus de delicte

Mestres de l'escola Albert Vives, acompanyats pel delegat d'Ensenyament, entren als jutjats de la Seu.

Entren als jutjats de la Seu els mestres acusats d'incitar a l'odiC. Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vuit mestres de la Seu d’Urgell acusats d’incitar a l’odi perquè presumptament van parlar de l’1-O i les càrregues policials a classe han començat a declarar aquest dimarts al matí.

A les 9.35 hores, han entrat als jutjats de la Seu els quatre mestres i el director de l’escola mossèn Albert Vives, que estaven citats a les 10.00 hores.

A les 12.00 hores estaven citats una mestra i el director de l’escola Pau Claris i després d’aquest ho farà el director de l’escola la Salle, tot i que les intervencions van amb força retràs.

Es dóna la circumstància que el fiscal present a les declaracions no és el dels jutjats de la Seu d’Urgell, sinó un fiscal procedent dels jutjats de Lleida especialista en delictes d’odi.

Els docents de l'escola Albert Vives estan defensats per un advocat del departament d'Ensenyament, mentre que els del Pau Claris compten amb un advocat de la Seu d'Urgell.

Segons fonts judicials, totes les acusacions estan relacionades amb denúncies. És a dir, que en cap dels 11 casos el jutge ha actuat d'ofici.

Fora del jutjat hi ha molta expectació mediàtica, tot i que finalment no hi ha hagut acte de suport als acusats, ja que la concentració ha estat desconvocada a petició dels propis mestres.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció de la Seu d’Urgell ha citat a declarar vuit professors de tres centres educatius de la ciutat arran de les denúncies interposades durant els últims dies en què se’ls acusa d’introduir presumptament a les aules el debat polític de l’1-O i les càrregues policials dels cossos de seguretat espanyols. Així, s’investiga els centres per un presumpte delicte d’incitació a l’odi. Les denúncies asseguren que alguns professors “introdueixen debats polítics en to catalanista i contra els espanyols”.

tracking