SEGRE

ESNOTICIA

Més de 200 alcaldes denuncien a Brussel·les “persecució judicial”

Una quinzena de Lleida participen avui en aquest acte

Els alcaldes de la Fuliola i la Granadella, abans d’anar-se’n amb cotxe fins a Brussel·les, ahir a la tarda.

Els alcaldes de la Fuliola i la Granadella, abans d’anar-se’n amb cotxe fins a Brussel·les, ahir a la tarda.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de dos-cents alcaldes catalans viatjaran avui fins a Brussel·les per internacionalitzar la “persecució judicial i ideològica que pateixen els representants del Govern i el poble català”, segons van informar des de l’ACM i l’AMI, impulsors d’aquesta iniciativa. Aquesta tarda, celebraran un acte al centre cultural Bozar de Brussel·les en què es preveu que participin els eurodiputats catalans Josep Maria Terricabras, Jordi Solé i Ramon Tremosa. Entre els primers edils que es desplaçaran a la capital belga hi ha més d’una quinzena d’alcaldes de Lleida, com per exemple els d’Albesa, Aspa, Bassella, les Borges, Cervera, Ivars de Noguera, Juneda, Oliana, Organyà, Penelles, la Seu, Torrefarrera o les Valls d’Aguilar. L’alcalde de la Seu i diputat al Parlament per JxSí, Albert Batalla, va explicar que el viatge és per “traslladar la veu del món local al cor d’Europa” i explicar “el que està passant a Catalunya des de la perspectiva dels alcaldes”. En aquest sentit, va criticar que “els problemes polítics es resolguin des de la via policial o la via judicial, quan en realitat haurien de resoldre’s com ho fem moltes vegades els alcaldes, que és des de la via de la negociació”, uns fets, va dir, que “la major part dels ciutadans no entenen”. Per la seua banda, els alcaldes de la Fuliola, Eduard Piera, i de la Granadella, Carlos Gibert, han conduït tota la nit per poder arribar a l’acte convocat a Brussel·les.

No cabien a l’avió reservat i van decidir recórrer els 1.318 quilòmetres amb cotxe, aproximadament tretze hores, i van penjar una estelada a la finestreta de la part posterior. Piera va destacar que “hem de donar tot el nostre suport a les persones que han donat la cara per la República”. El seu desig és veure el president cessat, Carles Puigdemont, i els consellers per “fer-los una abraçada”, segons va explicar Gibert.

tracking