SEGRE

ESNOTICIA

Recollides 73.000 firmes en suport dels mestres de la Seu

Els vuit citats a declarar avui al jutge, així com en defensa de l’escola catalana || Entreguen les adhesions a l’ajuntament

Membres de la comissió van entregar les firmes a l’alcalde de la Seu, Albert Batalla.

Membres de la comissió van entregar les firmes a l’alcalde de la Seu, Albert Batalla.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de representants de la Comissió de Suport a l’Escola Catalana, de la qual formen part pares i docents de totes les escoles de la Seu d’Urgell, van entregar ahir al matí a l’ajuntament les més de 30.000 firmes, recollides majoritàriament a través de la plataforma d’internet Change.org, a favor de l’escola catalana i en defensa del treball dels vuit mestres de tres centres de la capital de l’Alt Urgell citats a declarar avui davant del jutge acusats d’incitar a l’odi perquè presumptament van parlar de l’1-O i de les càrregues policials a classe.

La xifra de firmes es va disparar al llarg del dia i ahir a la nit ja superaven les 73.000. L’alcalde, Albert Batalla, va coincidir amb els membres de la comissió a valorar de forma “molt positiva” l’adhesió ciutadana al manifest. Aquest defensa que l’escola catalana “és un exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme” i “una de les principals vies d’integració de les famílies nouvingudes i un veritable ascensor social”. Destaca la “professionalitat” dels docents i l’“autonomia de centre” com a puntals del sistema educatiu català. Batalla va recordar que “les escoles de la Seu d’Urgell han estat sempre un model de cohesió social, de bon aprenentatge i de col·laboració”.

La recollida de firmes ja ha acabat en format paper, però continua activa a la plataforma Change.org

El consistori entregarà les firmes al departament d’Ensenyament i a tots els col·legis de la ciutat. La plataforma continuarà obtenint firmes a internet durant els pròxims dies, però la recollida en format paper ha quedat tancada. Els membres de la comissió van assenyalar que aquesta recollida de firmes “deixa una empremta més a favor de l’ensenyament de qualitat” i constata que “el rigor del nostre professorat segueix vigent”. Tot seguit, van afegir que “ens mantindrem en peu de pau per seguir fent camí, perquè les escoles no es toquen”.

tracking