SEGRE

MUNICIPIS AVINGUDES

Tàrrega instal·larà sensors a l'Ondara contra riuades

A la capçalera del riu a Talavera per prevenir augments de cabal || Més de 22.000 euros per a aquest sistema de detecció

243494_1.jpg

243494_1.jpgSEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega instal·larà la setmana que ve sensors a la capçalera del riu Ondara que alertaran de l’augment del cabal i ajudaran a preveure possibles riuades. L’edil d’Agricultura i Medi Ambient, Josep Castelló, va explicar que ahir van visitar al costat dels responsables de la brigada municipal i de la Policia Local el punt on està previst ubicar els sensors, al nucli de Civit, a Talavera.

L’objectiu és instal·lar els sensors la setmana vinent a la capçalera de l’Ondara i, en una segona fase, instal·lar dos equips de mesurament del cabal aigües avall. Val a recordar que, en el passat ple del 25 d’octubre, es va aprovar una modificació de pressupost amb la incorporació d’una partida de 22.000 euros per instal·lar aquest sistema detector de riuades. Amb una aplicació mòbil, els veïns podran controlar en tot moment l’estat del riu. L’ajuntament d’Agramunt va instal·lar un sistema semblant fa un any al riu Sió. Per la seua part, el consell de l’Urgell també treballa per poder instal·lar sensors al riu Corb i amb aquests quedaria la totalitat de la comarca controlada, de manera que, en cas de riuades, els municipis podrien actuar amb més previsió. Val a recordar que el passat dia 3 va fer dos anys de la rubinada que va causar riuades a l’Ondara, Sió i Corb i va provocar la mort de quatre persones a Agramunt.

D’altra banda, la proposta mural d’Aleix Serra, alumne del cicle formatiu d’Assistent al Producte Gràfic Interactiu de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega, inspirada en el cicle de l’aigua, serà la que l’empresa Sorea utilitzarà per remodelar l’exterior de la caseta de bombatge del Pla de Perelló de la capital de l’Urgell.

tracking