SEGRE

ESNOTICIA

Efecte desigual en el comerç i gairebé nul en altres sectors

A comarques, la repercussió va ser més gran, amb el 80% de locals tancats || Els CAP i hospitals, amb un seguiment minoritari

243858_1.jpg

243858_1.jpgLLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector del comerç va viure ahir dos realitats diferents a Lleida i les principals capitals de comarca. A la capital del Segrià el seguiment de la vaga va ser minoritari i només la cadena de supermercats BonPreu va decidir tancar els establiments. A l’Eix Comercial de Lleida la majoria de comerços van obrir les portes i només quan passaven els piquets van abaixar les persianes. No obstant, algun comerciant es va queixar que els Mossos no actuessin quan els piquets van colpejar portes d’establiments. Les patronals Fecom i la Pimec van assenyalar que el seguiment va ser minoritari ja que van obrir un 90% dels establiments, al contrari que en municipis de comarques, on van tancar fins a un 80% dels comerços.

A la Segarra, més del 90% dels comerços i de les indústries va tancar i al Pla d’Urgell, la petita i mitjana empresa va ser la que més va secundar la vaga, ja que van tancar entre un 60 i 70%. A diferència d’altres comarques, a l’Urgell van ser bastants els comerços de Tàrrega que van decidir no secundar la vaga. Van obrir un 70 per cent dels comerços, la majoria dels quals eren grans superfícies i franquícies, mentre que només un 30% van secundar la vaga. A l’Alt Urgell el seguiment també va ser minoritari en comerços i indústries.

L’Eix comercial de Lleida va mostrar ahir una imatge de normalitat amb la majoria de comerços oberts

Precisament al sector industrial, segons les patronals, la vaga no va tenir efecte, encara que algunes empreses es van veure afectades pel transport i els talls de carreteres. Al sector sanitari, els CAP i hospitals van oferir una imatge de normalitat i sense incidències. De fet, sindicats van xifrar el seguiment en un 15 per cent. Així mateix, la majoria de bars i restaurants de Lleida i comarques no van tancar ahir les portes, al contrari que el dia 3 d’octubre, quan sí que ho van fer.

243858_2.jpg

243858_2.jpgLLEONARD DELSHAMS

243858_3.jpg

243858_3.jpgLLEONARD DELSHAMS

tracking