SEGRE

Comissats 40 galls fers dissecats en un domicili de Canejan

El Conselh Generau d'Aran va alertar els agents rurals en veure els exemplars a les fotos d'un habitatge que es llogava per internet

Els galls fers dissecats que han estat decomissats.

Comissats 40 galls fers dissecats en un domicili de CanejanGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Membres del Cos d’Agents Rurals, amb la col·laboració dels Agents deth Mièi Ambient del Conselh Generau d’Aran, van comissar la setmana passada galls fers dissecats en un domicili particular de Canejan, a la Val d'Aran. Sota la direcció del Jutjat d’Instrucció de Vielha i Mijaran, durant l’escorcoll al domicili els agents rurals van trobar 40 galls fers dissecats, a més d’altres espècies protegides i cinegètiques. Els animals han estat comissats cautelarment fins que el propietari, veí de Barcelona, en pugui acreditar la seva procedència legal.

L’actuació es va iniciar a partir de l'avís del Conselh Generau d’Aran, que va alertar d’una casa que s’anunciava en una pàgina de lloguer d’habitatges per internet, i que en una de les fotos s’hi veia una gran vitrina amb diversos exemplars dissecats de gall fer.

El gall fer és una espècie estrictament protegida a Catalunya des de l’any 1979. La seva població pirinenca es troba en una situació vulnerable, i la seva població a la serralada Cantàbrica és declarada en perill d’extinció. La seva caça és permesa en alguns països de l’Est d’Europa com Romania.

Una ordre de la Generalitat valora econòmicament cada gall fer amb 1.800€. La seva tinença pot constituir un presumpte delicte contra la fauna, castigat amb pena de presó de 6 mesos a 2 anys o multa de 8 a 24 mesos. La possessió també constitueix una infracció administrativa molt greu de la Llei de Protecció dels Animals, que es sanciona amb multa de 2.001 a 20.000€.

tracking