SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Mollerussa impulsa una prova pilot per foragitar estornells

Operaris instal·len el sistema per foragitar estornells.

Operaris instal·len el sistema per foragitar estornells.AYUNTAMIENTO DE MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa va posar en marxa ahir una prova pilot per intentar reduir la presència massiva d’estornells en zones amb arbres de full perenne, com els que es poden trobar a l’avinguda del Canal i al recinte de les piscines d’estiu. Aquests dos espais són els més afectats pels danys que provoquen els excrements d’aquesta espècie i per aquesta raó, el consistori ha llogat i instal·lat dos màquines que s’alimenten amb energia fotovoltaica.

S’han col·locat estratègicament a les branques dels pins i estan programades per emetre un so que s’assembla al que fan aquestes aus quan estan espantades per espantar-les i inclou també deu altaveus situats entre les branques per reproduir i amplificar el mateix so, que quan comença pot assemblar-se al d’un tret.

En aquest sentit, fonts del consistori van explicar que el sistema es posarà en marxa entre les 18.00 i les 19.00 hores, quan els estornells tornen als nius per dormir, i funcionarà durant una hora aproximadament.

Aquesta primera fase de l’actuació compta amb un pressupost total de 4.000 euros, aproximadament, i en funció dels resultats a les dos zones en què s’actuarà, el consistori estudiarà ampliar la instal·lació del sistema a altres espais de la ciutat que també puguin veure’s afectats per la presència d’aquestes aus.

tracking