SEGRE

LOCALITATS REGULACIÓ

Sis municipis regulen l'accés a rius i pantans per preservar-ne l'entorn

Clariana, Olius, Navès, Guixers, Castellar i Lladurs, per reduir l’impacte de visitants

El pantà de Sant Ponç, un dels afectats.

El pantà de Sant Ponç, un dels afectats.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis ajuntaments del Solsonès (Clariana de Cardener, Olius, Navès, Guixers, Castellar de la Ribera i Lladurs) hauran de tenir a punt a finals de l’any que ve, com a data límit, una ordenança reguladora dels espais fluvials i aquàtics que es troben a les àrees d’influència dels pantans de la Llosa del Cavall i de Sant Ponç, així com dels rius Cardener, Aiguadora i Ribera Salada.

L’objectiu és que s’hi controlin accessos i camins, zones d’estacionament i acampada, aprofitaments hidràulics i àrees de lleure i pícnic per evitar l’afecció mediombiental en molts punts, alguns dels quals protegits.

Així ho va assegurar ahir el conseller de Medi Ambient, Albert Bajona, que va explicar que el consell comarcal ha elaborat una ordenança marc per a tots els municipis, que hauran d’adaptar-la a les problemàtiques pròpies. Alguns municipis, com seria el cas de Clariana de Cardener i Castellar de la Ribera, ja han començat a regular l’ús públic de zones situades a l’entorn del pantà de Sant Ponç i del riu Ribera Salada, respectivament.

Mantenir nets Sant Ponç, la Llosa i els cursos fluvials L’ajuntament de Clariana de Cardener ja ha començat a preparar la normativa amb la qual preservarà l’entorn de Sant Ponç i prohibirà fer fogueres o tirar escombraries als espais naturals, a més de controlar-hi l’acampada. Per la seua part, Castellar de la Ribera farà el mateix per acabar amb els problemes d’incivisme i massificació en alguns paratges de la Ribera Salada. En aquest últim cas, el consistori va abordar aquesta mesura arran de les queixes per sorolls i brutícia durant l’estiu.

tracking