SEGRE

SUCCESSOS AGENTS RURALS

Investiguen un home al trobar-li 40 galls fers dissecats a Canejan

El Conselh d’Aran va alertar al veure els exemplars en una foto per llogar la casa per internet || El delicte contra la fauna es castiga amb penes de fins a 2 anys de presó

Els Agents Rurals han decomissat cautelarment els quaranta galls fers decomissats.

Els Agents Rurals han decomissat cautelarment els quaranta galls fers decomissats.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Agents Rurals, en col·laboració amb els Agents deth Mièi Ambient del Conselh Generau d’Aran, van practicar la setmana passada un escorcoll en una casa de Canejan per investigar un presumpte delicte contra la fauna, consistent en la tinença d’espècies protegides dissecades. Sota la direcció del jutjat d’Instrucció de Vielha e Mijaran, els agents van trobar un total de quaranta galls fers dissecats, a més d’altres espècies protegides i cinegètiques i que van ser decomissats cautelarment fins que el propietari, veí de Barcelona, pugui acreditar-ne la procedència legal. La seua tinença il·legal pot constituir un presumpte delicte contra la fauna, que el Codi Penal castiga amb penes de presó que van des dels sis mesos fins als dos anys. Si no, una multa d’entre 2.000 i 20.000 euros. Una ordre de la Generalitat valora econòmicament cada gall fer amb 1.800 euros.

La investigació es va iniciar després que el Conselh Generau d’Aran alertava de l’anunci d’una casa que hi havia en una pàgina de lloguer d’habitatges per internet i en el qual en una de les fotos es veia una gran vitrina amb diversos exemplars dissecats de gall fer. Aquesta au és una espècie estrictament protegida a Catalunya des de l’any 1979. La seua població pirinenca es troba en una situació vulnerable, i a la serralada Cantàbrica està declarada en perill d’extinció. En aquests moments, els Rurals investiguen la documentació i els precintes aportats per l’investigat com la data de la mort i el seu origen geogràfic per determinar si hauria incorregut en un delicte contra la fauna.

tracking