SEGRE

FIRES PRODUCTES DE PROXIMITAT

La Fira de la Conserva de Bellpuig manté els visitants i les vendes

El certamen premia la melmelada de carabassa, cítrics i canyella de Potets de Térmens

La fira va premiar per primer cop la millor conserva del certamen.

La fira va premiar per primer cop la millor conserva del certamen.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sisena edició de la Fira de la Conserva i Productes de Proximitat de Bellpuig va acabar ahir amb una bona afluència de públic i mantenint les vendes. L’organització temia que la manifestació a Barcelona per demanar llibertat per als exconsellers i els líders de l’ANC i Òmnium restés públic del certamen, però la xarrada de dissabte a càrrec del fisioterapeuta, posturòleg i psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer sobre salut emocional va omplir el pavelló amb més de tres-centes cinquanta persones.

La principal novetat va ser l’entrega del premi a la millor conserva o melmelada del certamen. El concurs va comptar amb la participació de sis productors i el jurat va premiar la melmelada de carabassa, cítrics i canyella de Carme Orteu, de l’empresa Potets de Térmens. Va rebre una escultura de l’artista Natàlia Ferré, de Montblanc, i l’organització li va comprar melmelada per valor de 500 euros. L’acte va estar encapçalat pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que va posar en relleu un certamen que “aposta pels productes de proximitat i de qualitat del territori”. Reñé va destacar que “la Fira de la Conserva fomenta l’activitat econòmica i dóna a conèixer tradicions agràries com l’elaboració de conserves”. Per la seua part, l’alcalde, Salvador Bonjoch, va valorar el treball dels productors locals i va indicar que el certamen “ajuda a evitar la despoblació de petits pobles de Lleida i a establir la gent al territori”.

La fira va aplegar cinquanta expositors i es va completar amb tallers, demostracions i xarrades sobre alimentació saludable. Els restaurants van oferir menús amb plats que incorporaven conserves i, dissabte a la nit, el Teatre Armengol va acollir un concert de la Banda Municipal de Música i el grup Hora del Joglar.

tracking