SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

La variant de Balaguer ja dibuixa el seu traçat i manté abril com a data d’obertura

Dos quilòmetres de nova via que evitarà el pas de 2.000 vehicles diaris pel centre de la capital || Les obres costaran 3,6 milions d’euros i Carreteres preveu que els treballs segueixin fins a la primavera

El nou traçat de la variant de la C-12 ja es dibuixa i es mantenen els terminis d’execució per tenir-la finalitzada l’abril del 2018.

El nou traçat de la variant de la C-12 ja es dibuixa i es mantenen els terminis d’execució per tenir-la finalitzada l’abril del 2018.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de la variant de la C-12 al seu pas per Balaguer segueixen el calendari previst i el traçat de la nova ronda ja s’entreveu amb molta claredat. La carretera, que discorre pel nord-oest del nucli urbà de la capital de la Noguera, estarà llesta a finals del mes d’abril vinent, segons va confirmar ahir el responsable de la direcció general de Carreteres a Lleida, Jordi Benet. La via tindrà dos quilòmetres i s’inicia al final de l’actual ronda sud de Balaguer, punt on actualment es duen a terme els treballs per fer un pont i una rotonda d’accés. Les obres es van iniciar a mitjans del mes de setembre passat i, si la climatologia ho permet “a l’abril la via estarà llesta per entrar en servei”, va assegurar Benet. Finalitzarà a la C-12, a prop del cementiri municipal, on també hi ha prevista una rotonda.

La variant de Balaguer ha estat durant anys molt reivindicada atesa la seua repercussió sobre el trànsit i perquè a més ha d’evitar el pas de 2.000 vehicles diaris pel centre de la capital de la Noguera, que des de Lleida es dirigeixen cap a Àger o al Pallars. També permetrà reduir el trajecte en 9 minuts. En aquest sentit, l’última auditoria del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) al maig, “va suspendre” en seguretat viària la travessia urbana d’aquesta carretera al seu pas per la capital. L’informe de l’entitat va apuntar que el 80% de la via no disposa d’elements reductors de velocitat i que el 25% dels vehicles que circulen pel nucli urbà ho fan superant la velocitat màxima permesa.

La via tindrà 10 metres d’amplada i el projecte preveu dos passos inferiors per tal de garantir les connexions a tots dos costats de la nova carretera, que permetran donar continuïtat als camins Vinya dels Frares, Creu Trencada i el Barranc dels Rucs. Els treballs inclouen també la millora de part d’aquests camins i la creació d’un nou vial de 250 metres paral·lel a la variant per donar accés a l’escorxador municipal i un altre de 350 metres, des de la rotonda final, per connectar amb el cementiri local, que substituirà l’actual accés directe. El cost de la rotonda ascendeix a un total de 3,6 milions d’euros.

tracking