SEGRE

TURISME TEMPORADA DE NEU

Aran destinarà part de la residència de Les com a allotjament per a treballadors d'hostaleria

El sector adverteix de problemes per trobar habitatge per als empleats de temporada d’hivern || El Pirineu detecta dificultats per poder cobrir les 1.500 places que necessita per a la campanya d’esquí

Imatge de la residència de Les, que s’utilitzarà parcialment com a allotjament per a treballadors.

Imatge de la residència de Les, que s’utilitzarà parcialment com a allotjament per a treballadors.AYUNTAMIENTO DE LES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh Generau d’Aran habilitarà una part de l’antiga residència de Les com a allotjament per a treballadors del sector hoteler, ateses les dificultats que tenen per trobar habitatge durant la temporada d’esquí. La forta demanda del turisme provoca que els propietaris d’apartaments els destinin a lloguer turístic, de manera que l’oferta d’allotjament és molt baixa per a empleats durant la temporada alta i, en qualsevol cas, cara. El Conselh preveu habilitar una trentena d’habitacions de la residència de Les (de dos llits cada una, per la qual cosa serien en total 60 places) amb les quals podrà pal·liar una petita part del problema. Entre Les i Vielha hi ha 20 quilòmetres per la carretera N-230 i entre Les i Naut Aran, uns 30 quilòmetres.

El sector hoteler del Pirineu necessita uns 1.500 treballadors per cobrir la demanda entre desembre i març, la majoria dels quals a la Val d’Aran. La conselhèra de Turisme, Anna Díaz, va admetre que en els moments de més afluència turística hi ha dificultats per trobar allotjament per a treballadors, encara que una part dels establiments procuren directament l’habitatge als empleats, com en el cas de l’hotel Montarto, que explota Baqueira (vegeu desglossament). Va destacar que mesures com la de la residència de Les és pràcticament l’únic que pot fer l’administració aranesa en aquest sentit. El sector ha detectat també aquest any molts menys currículums i dificultats fins i tot per cobrir la demanda d’ocupació a les portes de l’inici de la temporada. El gerent de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, va recordar la seua oferta a la Generalitat per obrir una oficina especialitzada que cobreixi aquesta necessitat de facilitar ocupació. El president de la Federació, Josep Castellarnau, va assenyalar que les dificultats de cobrir les places i de trobar habitatge es concentren a Aran.

Les habitacions per a allotjament de treballadors hauran de conviure amb les instal·lacions de l’Escola d’Hostaleria, al mateix recinte, en el qual l’any passat hi havia 90 matriculats. L’immoble acull també l’espai de la futura residència per a gent gran.

tracking