SEGRE

SERVEIS EMERGÈNCIES

Deu dels quinze bombers voluntaris del Pont de Suert deixen el servei

Durant almenys dos anys i en disconformitat amb la direcció del cos || El parc és mixt des de l’1 de setembre i està obert vint-i-quatre hores amb funcionaris

Imatge d’arxiu del parc de bombers del Pont de Suert.

Imatge d’arxiu del parc de bombers del Pont de Suert.I. GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Deu dels quinze bombers voluntaris del Pont de Suert van presentar l’1 de novembre la sol·licitud de baixa del cos per un període de dos anys en disconformitat amb la direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments arran dels desacords dels últims mesos i el detonant que va suposar que Interior els comuniqués a començaments d’agost la “decisió unilateral” que a partir del dia 1 de setembre les vint-i-quatre hores del dia estarien cobertes per funcionaris i que ells només estarien de reforç en un parc mixt. Des de la fundació, l’any 1983, el parc havia estat de bombers voluntaris.

L’excap dels voluntaris al Pont de Suert, José Miguel Ruach, va explicar que “ho hem decidit perquè els companys n’estem farts i ens sentim traïts. Les bones paraules de la direcció no s’han traduït en fets”. Aquesta desena de bombers ja no feia sortides des de l’agost passat perquè van decidir prendre’s un període de reflexió que ara s’ha traduït amb la sol·licitud de la baixa temporal del servei. Pot afegir-s’hi durant els pròxims dies una altra companya. “Dos d’ells són bombers que van fundar el parc el 1983, fa trenta-quatre anys. La resta, havíem estat uns vint anys de servei i la majoria érem dels més actius, per la qual cosa hem estat claus per a la comarca. Creiem que no ens mereixem el tracte que hem rebut.”

Ruach va afegir així mateix que “la nostra decisió, a la pràctica, suposa que el parc del Pont de Suert es quedi sense voluntaris”. Per la seua banda, des de la direcció de Bombers de la Generalitat van apuntar que el servei del parc està garantit les vint-i-quatre hores del dia a l’haver-hi funcionaris des de l’1 de setembre. Pel que fa a les sol·licituds de baixa, encara no s’han tramitat perquè com que és per un període de dos anys, ha de passar amb el Consell de Bombers Voluntaris, que se celebrarà abans de Nadal. Posteriorment seran acceptades.

D’altra banda, l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca) va assenyalar ahir que “la solució de crear un parc mixt sense comptar amb els voluntaris està sent un fracàs”.

tracking