SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Presó per abusar de dos nenes a Solsona

L’Audiència condemna a dos anys i quatre mesos de presó un home de 55 anys que va fer tocaments i va assetjar per internet amigues de la seua filla, les dos de 13 anys

El judici es va celebrar el 27 de setembre passat a l’Audiència.

El judici es va celebrar el 27 de setembre passat a l’Audiència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys i quatre mesos de presó un veí de Solsona, P.D.L.H., de 55 anys, al considerar que va abusar i va assetjar sexualment dos amigues de la seua filla el 2015, quan les menors tenien 13 anys. El tribunal considera provat que en diverses ocasions va fer tocaments a una de les nenes i que va assetjar per internet (grooming) l’altra.

D’aquesta manera, el condemna a dos anys de presó pel primer cas i quatre mesos de presó pel segon. Així mateix, li imposa dos ordres d’allunyament de cent metres respecte a les víctimes. A una d’elles, que ha d’indemnitzar amb 1.500 euros pels danys morals, per un període de tres anys, i d’un any i quatre mesos per a l’altra. La sentència no és ferma i pot recórrer-se davant del Tribunal Suprem.

El judici es va celebrar el dia 27 de setembre. El veí de Solsona va negar totes dos acusacions. La Fiscalia va sol·licitar una condemna de nou anys i mig de presó al considerar que els fets havien quedat acreditats, i l’acusació particular va elevar la petició a deu anys. En canvi, la defensa va demanar-ne l’absolució.

L’Audiència considera provat que l’home va fer tocaments aprofitant que una de les menors va anar a casa seua i que la seua dona i la filla s’havien absentat. També li enviava missatges per WhatsApp constantment. Respecte a l’altra menor, determina que li va dir coses obscenes per la webcam.

Els pares de les dos noies van denunciar el cas. Els tècnics de l’Equip d’Assessorament Tècnic i Atenció a la Víctima (EATAV) de la Generalitat que van atendre les nenes van explicar que en tots dos casos “el seu relat és creïble i conté elements del que han viscut”.

tracking