SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

La Granadella farà pisos socials i un alberg a les cases dels mestres

A punt l’acord perquè els veïns puguin veure TDT després de 5 anys amb interferències

Els aerogeneradors al costat de la població de la Granadella.

Els aerogeneradors al costat de la població de la Granadella.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Granadella convertirà els antics pisos dels mestres dels anys cinquanta, ara en molt mal estat, en un alberg juvenil de quaranta places i dos habitatges socials. Segons l’alcalde, Carles Gibert, la intenció és que l’alberg pot començar-se l’any que ve, per la qual cosa s’integrarà una partida d’uns 100.000 euros als pressupostos del 2018. Els pisos socials es destinaran a famílies sense recursos o bé refugiats, segons es doni el cas, i es rehabilitaran posteriorment en una segona fase.

Gibert va explicar que són sis habitatges, dels quals dos es reservaran per a finalitats socials i la resta a la redistribució d’espai per acollir l’alberg per a visitants, famílies, grups escolars o juvenils o viatgers de passada. S’hi instal·larà un ascensor així com petites cuines i banys. Habitatges i alberg estaran en diferents plantes. Els pisos són al costat de l’escola i es van construir a la dècada dels cinquanta per als mestres dins del programa de regions devastades.

En un altre ordre de coses, Gibert va indicar que ja està enllestit el conveni entre l’empresa Eólica Renovables, Telecomunicacions de la Generalitat i el consistori per poder instal·lar un amplificador que permeti rebre el senyal de Televisió Digital Terrestre (TDT) sense interferències. D’aquesta manera es posa fi a un problema que fa més de cinc anys que dura, des que el 2012 van entrar en funcionament els aerogeneradors del parc eòlic del municipi. Al llarg d’aquests anys, els veïns de diverses zones del municipi s’han queixat dels continus problemes per rebre les cadenes de televisió, en especial TV3 i C-33. Mitjançant aquest acord l’empresa pagarà la col·locació de l’amplificador i el manteniment durant els pròxims tres anys. Posteriorment se n’encarregarà el consistori.

tracking