SEGRE

ESQUÍ IMPACTE ECONÒMIC

Port Ainé i Espot deixen 23,7 milions a l'any al Pallars

Presentació a Barcelona de la temporada d’esquí d’FGC.

Presentació a Barcelona de la temporada d’esquí d’FGC.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les estacions d’Espot i Port Ainé deixen 23,7 milions a l’any al Pallars Sobirà. Aquesta és l’aportació a la valor afegit brut (VAB) dels dominis esquiables a la comarca, segons les primeres dades d’un estudi encarregat per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per conèixer l’impacte econòmic d’aquesta activitat al territori. Així ho va explicar ahir el president d’FGC, Enric Ticó, que va presentar ahir a Barcelona la nova temporada d’esquí de les estacions propietat de l’empresa pública (vegeu el desglossament).

Aquest estudi, encara en curs, haurà de determinar en quina mesura les estacions de FGC al Pallars contribueixen a la creació d’ocupació, a generar activitat a l’entorn i quin és el retorn per a les administracions a través d’impostos, entre altres factors. “Sempre diem que les estacions són una peça clau en l’economia del territori; ara volem demostrar-ho amb dades objectives”, va assenyalar Ticó.

Al costat d’aquest estudi, Ferrocarrils ha encarregat plans per dotar les estacions del Pallars de sostenibilitat econòmica. El president d’FGC va apuntar que també està en curs, tot i que va avançar que un dels principals aspectes serà la recerca de fórmules per atreure la participació privada en el funcionament tant d’Espot com de Port Ainé.

Millorar la qualitat de la neu i la restauració La compra de màquines trepitjaneu per a les estacions de Port Ainé i Espot per garantir la qualitat sobre les pistes és una de les principals inversions d’FGC per a la temporada vinent. S’hi suma l’ampliació de la terrassa de l’Hotel Port Ainé 2000 i un nou minibar a la terrassa de la cafeteria de la cota 2.000 a Espot. Així mateix, hi incorporaran food trucks.

tracking