SEGRE

ADMINISTRACIÓ PROJECTES

Prop de 4 milions perquè 60 pobles de 4 comarques recuperin el patrimoni

Del Segrià, Pla, Urgell i les Garrigues que rebran fons de la UE i de la Diputació

El jaciment iber de Soses serà un dels beneficiats.

El jaciment iber de Soses serà un dels beneficiats.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns seixanta pobles de les comarques del Segrià, les Garrigues, el Pla i l’Urgell s’han adscrit al programa Ponent Actiu que dirigeix la Diputació per a la recuperació i promoció del patrimoni natural i cultural i la creació de nous productes turístics sostenibles al territori. La intervenció compta amb un pressupost de 3.836.103 milions d’euros, dels quals el 50 per cent estaran aportats pels fons Feder de la UE, un 25% per la Diputació i l’altre 25%, pels ajuntaments implicats. Segons van assenyalar fonts de l’organisme provincial, respecte al patrimoni natural se sufragaran projectes relacionats amb els enclavaments en els cursos del riu Set (les Garrigues) i Corb (Urgell), l’Estany d’Ivars i Vila-sana (Pla) i els espais fluvials del Segrià com és el cas de l’Aiguabarreig del Cinca i el Segre.

Pel que fa al patrimoni cultural es potenciaran senyalitzacions i reformes d’accessos a jaciments, recuperació d’edificis emblemàtics o àrees en les quals la fauna és rellevant. El programa està ratificat i preparat per atorgar ajuts.

Per exemple, Soses i Aitona han sol·licitat una ajuda total de 55.000 euros per a la millora dels accessos a les restes iberes de Gebut i per senyalitzar els que porten a la cova del Pare Palau i l’ermita de Carratalà.

Cursos fluvials, jaciments i edificis històrics Els espais fluvials del Segre, Cinca, Corb i Set, les pedreres de Vinaixa, jaciments, construccions històriques com els Forns de Calç de Tarrés, o el Casal Republicà de Vinaixa són alguns dels espais d’aquest programa, que haurà d’estar finalitzat de cara a l’any 2020.

tracking