SEGRE

ELECCIONS 21-D

El PDeCAT de Gimenells, obert a una censura contra Dante Pérez

Serret mostra la seua intenció d’“exercir” després de les eleccions i aposta per un “Govern compartit” || La cantautora Meritxell Gené, suplent a la llista de la CUP

L’aranesa Anna Geli i Solé i Sabaté, a la llista de JuntsxCat.

L’aranesa Anna Geli i Solé i Sabaté, a la llista de JuntsxCat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El PDeCAT de Gimenells, a l’oposició, està obert a presentar una moció de censura contra l’alcalde, Dante Pérez, que la setmana passada va anunciar que deixava el PSC i es presentava com a número 2 de la llista del PP per Lleida el 21-D. Així ho va explicar Albert Aldavert, del PDeCAT, que va apuntar ahir que esperen la reunió que mantindrà avui l’equip de govern del PSC amb el partit, encara que va avançar que si presenten la moció, hi donaran suport. La trobada coincideix amb la visita a Lleida del primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Pérez ha reiterat que no deixarà l’alcaldia.

A més, avui finalitza el termini per presentar llistes electorals i es van tancant les opcions. ERC i PSC van ser els primers a ultimar les seues llistes, que encapçalen, respectivament, la consellera cessada d’Agricultura, Meritxell Serret, i el primer secretari del PSC, Òscar Ordeig. La CUP incorpora Rosa Peñafiel, que va liderar la campanya per la retirada a Lleida dels carrers que tenen noms vinculats amb el franquisme, i la tanca Josep Antoni Vilalta, un històric de la formació, mentre que com a suplent es troba la cantautora Merixell Gené. La llista de Cs la tanca la líder a la Paeria de Lleida, Ángeles Ribes, i els altres edils a Lleida ocupen els llocs 13, 14 i el de primer suplent. El PP presentarà en les pròximes hores els candidats i CatComú, que a Lleida encapçala Sara Vilà, estava ahir ultimant els noms.

D’altra banda, Serret va apostar per un “un Govern compartit com el que hi havia” abans de l’aplicació del 155 i va apuntar en una entrevista a TV3 que la seua intenció és “exercir” després dels comicis, encara que va reconèixer que dependrà de la decisió del jutge belga de si l’extradeix a petició de l’Audiència Nacional.

Una periodista i un historiador Junts per Catalunya incorpora en la seua llista per Lleida, entre els llocs vuit i quinze, alcaldes i alcaldesses com els de Foradada, Maricel Segú; Castellar de la Ribera, Claustre Sunyer; les Valls d’Aguilar, Rosa Fàbrega; Cervera, Ramon Royes, i Tàrrega, Rosa Maria Perelló. El número 6 l’ocuparà la periodista aranesa Anna Geli, que també va formar part de la selecció espanyola d’esquí alpí. La llista la tanca l’historiador lleidatà Josep Maria Solé i Sabaté, exdirector de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i catedràtic en història contemporània per la Universitat de Barcelona.

L’aranesa Anna Geli i Solé i Sabaté, a la llista de JuntsxCat.

L’aranesa Anna Geli i Solé i Sabaté, a la llista de JuntsxCat.SEGRE

tracking