SEGRE

TRIBUNALS ESTAFA

A judici un advocat per quedar-se la indemnització d’un xoc mortal

La Fiscalia demana que sigui condemnat a 4 anys i mig de presó per apropiar-se 115.000 € || És el segon judici en contra seu per apropiació en menys d’un mes

Imatge de l’accident en el qual va morir el jove a l’N-240 al seu pas per Lleida.

Imatge de l’accident en el qual va morir el jove a l’N-240 al seu pas per Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita quatre anys i mig de presó per a un advocat de Lleida acusat de quedar-se la indemnització d’una família, que representava, per la mort del seu fill de 24 anys en un accident de trànsit que va tenir lloc el novembre del 2011 a la carretera N-240 al terme municipal de Lleida. Resulta que aquest lletrat ja va ser jutjat l’octubre passat acusat de quedar-se la indemnització d’un accident laboral mortal a Cervera el 2005, en què presumptament es va quedar 130.000 euros, fets pels quals la Fiscalia li demana quatre anys. El lletrat serà jutjat dimecres vinent per l’audiència Provincial de Lleida pels dos casos, i celebrarà la segona sessió del judici amb més testimonis. Segons el Ministeri Públic, l’acusat representava la família de la víctima, formada pels pares i tres germans, que van ser indemnitzats amb un total de 123.812 euros per part de la companyia d’assegurances del vehicle que va causar l’accident. La Fiscalia assenyala que l’advocat, “coneixedor de la delicada situació econòmica per la qual travessava la família”, els va convèncer perquè li entreguessin la indemnització sota el pretext d’encarregar-se ell mateix de renegociar els deutes i gestionar els pagaments per evitar l’embargament del seu patrimoni immobiliari. D’aquesta forma, dipositant “tota la seua confiança” en l’acusat, la família va entregar, només quatre dies després de rebre els diners, un total de 115.812 euros a l’advocat mitjançant una transferència bancària a un compte a nom del despatx professional de l’acusat. Tanmateix, la Fiscalia afirma que el lletrat no va utilitzar l’esmentada quantitat ni per pagar proveïdors. Davant la insistència de la família perquè els tornés els diners, va emetre una factura pels seus serveis de 105.000 euros més IVA, per la qual cosa es va quedar tots els diners de la indemnització per a les seues despeses personals. Segons la Fiscalia, això va deixar les víctimes en una “delicada situació econòmica”, propiciant que perdessin el seu patrimoni immobiliari, inclòs l’habitatge familiar a les Borges Blanques.

La Fiscalia també demana una multa de 27.000 euros i que retorni els 115.000 euros a la família. Cal recordar que el setembre passat va ser condemnat a 3 anys pel Jutjat Penal.

tracking