SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Crítiques pel concurs de la brossa d’ERC i Cs i d’alcaldes del Segrià

L’oposició demana claredat en l’adjudicació i els pobles, celeritat en la recollida

La botiga d’articles de segona mà de la Seu.

La botiga d’articles de segona mà de la Seu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

ERC i Cs, a l’oposició del consell del Segrià, critiquen el procés d’adjudicació de la recollida d’escombraries, tant a través del porta a porta com pel sistema d’illes, ja que podria haver sigut més transparent i participatiu. ERC demanarà explicacions sobre el plec de condicions d’adjudicació (500 pàgines que no van poder analitzar en el termini donat) i els preus de la recollida domiciliària, que assegura que són els més cars de totes les poblacions que l’apliquen (80 € per habitant i any que podria reduir-se a la meitat amb el temps).

Cs va assenyalar que sent un projecte tan important la col·laboració hauria d’haver estat més gran. Sergi Talamonte, del Comú, també demanarà informació. El consell va adjudicar ahir la recollida per illes a l’UTE Fomento de Construcciones y Contratas i Arnó, i el porta a porta a Sorigué i Nordvert (vegeu SEGRE d’ahir). L’organisme ha agilitzat la tramitació del sistema domiciliari i, finalment, el va adjudicar ahir ja que la majoria dels alcaldes del Baix Segre exigeixen que no es posi en marxa durant la campanya de la fruita. La implantació de tots dos sistemes té un termini màxim de sis mesos, per la qual cosa el porta a porta podria ser operatiu al juny o al juliol, uns mesos en què aquests pobles dupliquen la població amb temporers, per la qual cosa seria molt difícil posar-lo en marxa amb garanties. Per això exigeixen que estigui a punt a la primavera o es deixi per a la tardor.

Podran beneficiar-se’n tots els veïns dels 11 pobles de l’Alt Urgell. Com a màxim, cada família podrà rebre 30 € a l’any i aportar fins a deu objectes. La Mancomunitat tindrà un estand a la plaça de les Monges entre els dies 18 i 26.

Vals de 3 € per portar objectes a la deixalleria de la Seu d’Urgell? La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet entregarà vals de descompte de 3 €, que podran ser utilitzats a la xarxa de botigues de segona mà de la ciutat, a totes aquelles persones que dipositin a la deixalleria municipal del polígon la Seu objectes en bon estat susceptibles de ser venuts.

tracking