SEGRE

CERTÀMENS RAMADERIA

Uns 100 exemplars participen en el Concurs del Cavall Pirinenc

Esterri d’Àneu n’acull la desena edició i una jornada tècnica

La desena edició del concurs va reunir un centenar d’exemplars de comarques del Pirineu.

La desena edició del concurs va reunir un centenar d’exemplars de comarques del Pirineu.AJUNTAMENT D’ESTERRI D’ÀNEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Al voltant de 2.000 persones van assistir ahir a la desena edició del Concurs Nacional del Cavall Pirinenc Català (CPC) a Esterri d’Àneu, on es van poder veure els millors exemplars de cada categoria.

En total hi havia un centenar d’exemplars d’explotacions de les comarques del Ripollès, Cerdanya, Alt Urgell, Jussà, Sobirà, Alta Ribagorça i Val d’Aran. El certamen es va iniciar divendres a la tarda amb l’arribada dels animals. Ahir al matí va començar el concurs i l’activitat firal, amb més de cinquanta expositors. A la tarda va tenir lloc una demostració de treballs de camp duts a terme per cavalls.

Paral·lelament al concurs, el Parc Natural de l’Alt Pirineu va organitzar una jornada tècnica dirigida a professionals, tècnics o propietaris forestals, que s’han plantejat la possibilitat de tornar a la tracció animal com a via vàlida per a certs treballs forestals, agrícoles o de càrrega. De fet, en països com França, Bèlgica o Itàlia la tracció animal ja és una alternativa ecològica, econòmica i social per a aquests treballs i està guanyant més interès i pràctica.

tracking