SEGRE

MUNICIPIS POLÈMICA

Sort clausura el Museu de les Papallones per conflictes amb el director, que busca nova seu

Polèmica entre el consistori i els gestors de l’equipament públic, que no arriben a un acord per explotar el centre || El propietari de la col·lecció assegura que l’ajuntament no hi està interessat

Imatge d’arxiu d’Alfons Dolsa en una visita a l’exposició de papallones del centre.

Imatge d’arxiu d’Alfons Dolsa en una visita a l’exposició de papallones del centre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Sort, Raimon Monterde, de Fem Municipi, ha decretat el tancament del Museu de les Papallones al nucli de Pujalt al no aconseguir arribar a un acord amb els gestors d’aquest equipament públic per crear una figura “legal” ja sigui un consorci, conveni o patronat, amb la qual poder explotar i gestionar aquest museu amb totes les garanties que exigeix la normativa. Així ho va explicar el primer edil que va destacar la impossibilitat durant els dos últims d’acordar una situació “viable” per al museu, conèixer les condicions d’explotació o terminis. De fet, l’equipament està gestionat en precari pel titular de la mostra de papallones i la seua esposa, Alfons Dolsa i Maria Teresa Albarrán, encara que “no podem saber ni el nombre de visitants que rep, ni els ingressos i despeses que genera aquest centre, per la qual cosa no el podem fiscalitzar ni justificar”. L’ajuntament ha assenyalat en diverses ocasions als gestors la necessitat de dotar-se d’un nou model de gestió davant de les “irregularitats” que envolten aquest equipament. Monterde va recordar que el consistori ha hagut de tornar fins a 111.000 euros d’ajuts europeus que el 2009 es van assignar al museu per no estar prou justificats.

El decret de l’alcalde ordena que els “gestors” abandonin aquest espai perquè no tenen cap dret a quedar-se allà. Segons Monterde, “hem decidit finalment que marxin, no tenim cap acord i tampoc no hi ha interès, i ja que l’equipament és municipal, millor que se’n vagin”. Per la seua part, el gestor Alfons Dolsa, va rebutjar ahir qualsevol responsabilitat i va insistir que és l’ajuntament el que no està interessat a disposar d’aquest tipus de museu. “Mai no m’han fet una proposta, ens han maltractat i no tenen ni idea del fons científic que suposa la mostra.”

Per la seua part, Dolsa va assegurar que li van tallar la calefacció i que per aquests motius ha decidit anar-se’n a un altre lloc, emportant-se l’exposició, el fons científic i bibliogràfic”, va afirmar.

tracking