SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Greu un veí d'Almenar a l'intoxicar-se amb la caldera del seu domicili

Un home de 76 anys, que va ser trobat inconscient a terra per un familiar

L’habitatge de l’afectat, ahir, amb les finestres encara obertes per ventilar l’immoble.

L’habitatge de l’afectat, ahir, amb les finestres encara obertes per ventilar l’immoble.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Un home de 76 anys, D.S.C, va resultar ahir intoxicat de caràcter greu a Almenar per la mala combustió de la caldera de gasoil de casa seua, situada al número 1 del carrer Arc Iris. L’home, que va ser trobat inconscient, va ser traslladat amb pronòstic greu a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on durant unes hores va estar ingressat a l’UCI i, posteriorment, va ser traslladat a un centre hospitalari de Barcelona.

Els Bombers de la Generalitat i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van rebre, a les 11.08 hores, l’avís del succés. “La seua cunyada ha trobat l’home inconscient a terra”, va explicar l’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla.

Pel que sembla, l’home, que resideix habitualment a Barcelona, havia anat feia uns dies al poble per collir olives d’oliveres de la seua propietat. Precisament, va ser la persona que l’ajudava en aquesta tasca la que va alertar els familiars que no havia anat al camp. Tot seguit, una cunyada es va desplaçar fins a l’habitatge i, a l’accedir-hi, va veure que l’home havia patit una intoxicació que l’havia deixat inconscient, per la qual cosa va alertar els serveis d’emergència.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar dos dotacions dels Bombers de la Generalitat de Catalunya i dos ambulàncies del SEM. L’afectat va ser atès in situ pels professionals. Va recuperar la consciència minuts després, segons el SEM. Posteriorment, va ser evacuat a l’Arnau de Vilanova.

Els Bombers van desconnectar la instal·lació i van procedir a ventilar l’habitatge. L’home va ingressar a l’UCI i, a la tarda, va ser evacuat a un hospital de Barcelona, segons van informar fonts hospitalàries.

Recomanen instal·lar detectors de fum i revisar les instal·lacions Els Bombers insisteixen especialment en aquesta època de l’any, amb l’arribada del fred, a prendre precaucions per evitar incendis i intoxicacions en habitatges provocats per la mala combustió de xemeneies i calderes. Una de les recomanacions és la revisió i el manteniment dels aparells. Per aquesta raó, recomanen fer neteja de les xemeneies i les calderes abans d’encendre-les, després d’haver estat mesos apagades, per evitar que s’encengui el sutge. També aconsellen instal·lar detectors de fum.

tracking