SEGRE

MUNICIPIS REFORMES

Mig milió per renovar els llums de Cervera i estalviar 60.000 euros a l'any

La Paeria vol reduir tant el consum com la contaminació lumínica

Els fanals del carrer Montoliu estan entre els que es renovaran.

Els fanals del carrer Montoliu estan entre els que es renovaran.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera projecta la renovació de l’enllumenat públic amb l’objectiu d’aconseguir un estalvi significatiu per a les arques municipals, millorar les condicions de l’enllumenat i reduir la contaminació lumínica i les emissions de CO2. El projecte preveu la substitució dels antics llums de bona part de la ciutat per tecnologia led, de baix consum i alta lluminositat. La Paeria ha aprovat de forma inicial el projecte amb un pressupost de 507.914 euros.

L’alcalde, Ramon Royes, va explicar que per poder executar-lo esperen aconseguir una ajuda del ministeri d’Energia l’any que ve. Va afegir que “ja vam sol·licitar l’ajut aquest 2017, però ho vam fer tard i es va esgotar la partida disponible”. Va apuntar que són 500.000 euros sota la modalitat de préstec reemborsable sense interès i amb un termini d’amortització de fins a deu anys. L’alcalde va destacar que “la inversió es paga amb la renovació de bona part de l’enllumenat públic de Cervera; estalviaríem uns 60.000 euros anuals i tornaríem a raó de 50.000 euros a l’any”.

Subvenció per remodelar la casa d’un discapacitat

El ple va aprovar ahir de forma inicial modificar el reglament per a la concessió d’ajuts econòmics, individuals i d’emergència social. Concretament, va donar llum verda a incrementar el concepte de reparacions per adaptar l’habitatge de 700 euros a un màxim de 2.000. Segons va explicar Royes, és a causa de la necessitat imminent d’ajudar una família amb un fill discapacitat per garantir-ne la mobilitat. “No són situacions habituals, però hem de donar resposta i ajudar en la mesura possible.”

tracking