SEGRE

SERVEIS SALUT

BonÀrea obre a Guissona un centre mèdic amb 11 especialitats que gestionarà Quirón

A partir del dia 1 donarà servei als empleats, amb preus més assequibles, i a usuaris particulars i de mútues || La localitat reuneix en un mateix espai sanitat pública, privada i residència geriàtrica

Alsina conversa amb la resta d’assistents a la inauguració del centre sanitari ahir.

Alsina conversa amb la resta d’assistents a la inauguració del centre sanitari ahir.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

BonÀrea Fundació Assistència de Guissona va inaugurar ahir un nou centre mèdic d’especialitats, que gestionarà el grup Quirónsalud i amb el qual aquesta localitat de la Segarra es convertirà en la primera de l’Estat espanyol a comptar en un mateix edifici amb totes les branques de la sanitat representades, segons van informar ahir els promotors de la iniciativa. El director de bonÀrea Fundació Assistència, Joan Ruich, va detallar que “en un mateix emplaçament de 7.000 metres quadrats hi ha medicina pública, vigilància de salut dels treballadors, ara estrenem medicina privada i d’aquí a mig any tindrem també serveis de la mútua Fremap per als accidents laborals, a més d’una residència per a la tercera edat amb 190 places”.

El centre de medicina privada gestionat per Quirónsalud oferirà de moment onze especialitats diferents, que són pediatria, ginecologia, cardiologia, cirurgia, medicina comunitària, neurologia, oftalmologia, otorinolaringologia, psicologia, traumatologia i urologia, i preveu ampliar-les. El centre, que entrarà en funcionament l’1 de desembre, ocupa uns 200 metres quadrats i compta amb set sales de consulta, dos sales d’espera, una sala per a radiologia, recepció i bany.

Ruich va explicar també que “encara que Quirónsalud és un dels grups hospitalaris més importants de tot Espanya i d’Europa, hem pactat uns preus màxims de consulta”, de manera que als treballadors i familiars de bonÀrea els costarà cada visita 45 euros i a la resta, 75 euros. Ruich va indicar que “també podrem atendre a Guissona persones que tinguin mútua, per la qual cosa no hauran de desplaçar-se com fan ara localitats com Lleida, Igualada o Tàrrega”.

La inauguració del centre va ser presidida pel fundador i president del Grup Alimentari Guissona, Jaume Alsina; el responsable de Quirónsalud, Abel Cabrerizo, i l’alcalde, Xavier Casoliva, entre altres directius de bonÀrea i de Quirónsalud. La fundació va nàixer fa més de quinze anys per cobrir necessitats sociosanitàries de l’entorn rural de Guissona i té 142 treballadors.

A banda d’oferir feina, l’objectiu de la CAG des que es va crear ha estat donar totes les comoditats als treballadors: des d’habitatge i sanitat, fins a educació per als fills i lleure promocionant les entitats. En aquest sentit, la corporació té un complet centre de salut amb servei de geriatria i totes les branques possibles de la sanitat.

Un municipi que ha crescut fins als 7.000 veïns entorn de la CAGGuissona és un municipi de més de 7.000 habitants, dels quals gairebé la meitat són estrangers a causa de l’elevat volum d’ocupació que genera la CAG i amb una taxa de l’atur de les més reduïdes d’Espanya.

tracking