SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

El Segrià vol ajornar el porta a porta després de la campanya de la fruita

Tem que l’increment de població pels immigrants en compliqui la implantació

El consell d’alcaldes va debatre ahir sobre la recollida de brossa.

El consell d’alcaldes va debatre ahir sobre la recollida de brossa.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La data per implantar la recollida porta a porta d’escombraries al Segrià preocupa la vintena d’alcaldes que han optat per aquest sistema, que no volen que coincideixi amb la campanya de recollida de fruita, per la qual cosa plantegen demorar-la a partir del setembre, ja que fer-ho a l’estiu, quan molts municipis multipliquen la població per la campanya de la fruita, no té sentit. Així va quedar palès ahir al consell d’alcaldes en què se’ls va informar de l’adjudicació del porta a porta a Sorigué-Nordvert, i serà l’UTE d’FCC i Arnó la que farà la recollida a través d’illes de contenidors.

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, va incidir que la coordinació és important, ja que, prèviament, s’hauran d’organitzar campanyes de sensibilització. Per ara, el consell només ha seleccionat les firmes guanyadores dels concursos, tot i que l’adjudicació encara no és ferma. Està pendent que es faci en els pròxims dies i, després, hi haurà un termini per a al·legacions. Alguns alcaldes van indicar que “ja ens n’anem a primers d’any i, si hi ha sis mesos per a la implantació, el juliol és el límit”. També van expressar els seus dubtes al fet que pugui iniciar-se a la primavera. Els alcaldes que faran la recollida en illes de contenidors confien que el procés sigui menys complicat i puguin agilitzar-lo sense subordinar-lo al porta a porta, encara que dependrà del fet que tots dos sistemes es puguin portar a terme de forma independent.

Llum verda a la pujada per a la prestació de serveis socials? El consell d’alcaldes també va avalar la pujada de 0,50 cèntims per veí i any de la prestació dels serveis socials. D’aquesta manera, es passa de 8,97 euros a 9,47. La consellera responsable d’aquesta matèria, Rosa Casselles, va indicar que aquest augment és a causa de la contractació de més personal per oferir una prestació millor (veure SEGRE del dia 22). Alguns alcaldes van indicar que és necessari que s’estudiï la problemàtica de cada municipi per tal de poder prendre les solucions adequades i no deixar desatesa cap família o persona.

tracking