SEGRE

TURISME INICIATIVES

Primers permisos per ampliar la zona navegable de la Pallaresa

Sort i el Jussà avancen en el projecte, que permetrà arribar fins a Sant Antoni

Un dels descensos per la Pallaresa la temporada passada.

Un dels descensos per la Pallaresa la temporada passada.AJT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Pallars Jussà i el Sobirà han fet els primers passos per al projecte d’ampliació en set quilòmetres de la zona navegable de la Noguera Pallaresa fins al pantà de Sant Antoni. El consell del Jussà ja gestiona amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i amb l’empresa que explota la presa de Sossís (Ibérica de Energías) la concessió d’un cabal suficient per possibilitar el pas de les embarcacions aigües avall del dic. La iniciativa preveu fer navegables els cinquanta quilòmetres del riu des d’Escaló fins al pantà de Sant Antoni. La iniciativa és dels consells del Jussà i el Sobirà (amb entitats franceses), per garantir la mobilitat fluvial, i compta amb una subvenció de 350.000 euros del programa Interreg. Segons fonts del consell del Jussà, la negociació va per bon camí. A la presa de Sossís, s’ha d’habilitar una rampa que faci factible el pas pel salt de les barques, així com una escala per permetre el pas de la fauna fluvial, cosa que possibilitarà arribar fins a Sant Antoni. Segons el projecte presentat a la Unió Europea per aconseguir ajuts del Feder, aquesta actuació ha d’estar enllestida de cara al 2019. Arribar fins al pantà de Sant Antoni obrirà a les empreses d’aventura un nou ventall de possibilitats, ja que podran oferir activitats nàutiques a l’embassament de Talarn. Per la seua part, el ple de l’ajuntament de Sort de dimarts passat va avalar atorgar les llicències per desenvolupar el projecte de millora de la presa d’Hostalet, a executar pel consell comarcal del Sobirà, al municipi de Sort i que compta amb un pressupost de 193.000 euros.

L’alcalde, Raimon Monterde, va apuntar, en aquest sentit, que el consistori ha sol·licitat alguns condicionants perquè s’executi aquest projecte, com ara retocar el salt per proveir la central de Sort, que també constitueix una reclamació del sector de la pesca, i que no es modifiqui la concessió d’aigua.

Fins ara és navegable fins a la zona de la Figuereta, abans de la presa de Sossís, a la Pobla de Segur, a pesar que superar la presa de la Bastida, a Sort, moltes vegades no és possible, per la qual cosa les embarcacions s’han de transportar.

tracking