SEGRE

EMPRESES INICIATIVES

GlobaLleida i el lobby del Pallars impulsaran empreses turístiques i d'energies al Pirineu

Conveni per ampliar el teixit de firmes agroalimentàries, d’esports o de tecnologies de la informació || Antoni Brufau i Josep González presideixen el sopar amb els empresaris del Jussà i el Sobirà

L’edil Pilar Cases, Constante Aranda, Josep González, Antoni Brufau i Oriol Oró, ahir a Tremp.

L’edil Pilar Cases, Constante Aranda, Josep González, Antoni Brufau i Oriol Oró, ahir a Tremp.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consorci GlobaLleida i el lobby empresarial i institucional de Pallarsactiu van firmar ahir un conveni de col·laboració per impulsar accions de suport per al 2018 per a emprenedors que vulguin iniciar la seua activitat econòmica al Pirineu, especialment a les comarques del Jussà i Sobirà. La col·laboració planteja portar a terme la funció d’acompanyament en la implantació de nous negocis dedicats al turisme o impulsar iniciatives relacionades amb l’àmbit agroalimentari i de les energies alternatives, entre altres projectes.

L’entitat de foment empresarial del Pallars actuarà com a soci col·laborador de GlobaLleida i rebrà el suport tècnic en tots els processos de creixement empresarial, que van des de la creació fins a la consolidació empresarial, molt especialment en l’elaboració del pla de negoci i financer de les empreses.

L’entitat del Pallars tindrà accés als programes de formació que ofereix GlobaLleida

El gerent de l’entitat del Pallars, Josep Maria Tarrat, va assenyalar que aquest acord pot beneficiar molts empresaris del Pirineu que necessiten assessorament tècnic o de promoció econòmica. “Serà un catalitzador per treballar conjuntament i segur que tots en sortirem beneficiats.” “A més, els emprenedors del Pallars tindran accés als programes de formació, ocupació o creixement empresarial que ofereix GlobaLlleida”, va dir. Així mateix, Tarrat va assenyalar que el principal objectiu de Pallarsactiu ha estat sempre facilitar la creació d’empreses, i “aquest continuarà sent el full de ruta per fer arribar als emprenedors la nostra experiència”, va dir.

La firma de l’acord es va portar a terme amb el president d’honor de GlobaLleida, Antoni Brufau, i l’empresari i president de Pimec i de Pallarsactiu, Josep González, en un acte que va comptar amb una visita a l’Epicentre de Tremp i un sopar amb empresaris. El sopar va estar precedit per una conferència d’Antoni Brufau sobre el futur de les energies.

Pallarsactiu, format per empreses i ajuntaments del Jussà i el Sobirà, va iniciar la seua activitat el 2012 com a Jussactiu, amb un capital social de 80.000 euros i amb un accionariat format per 42 firmes privades, que representaven el 65%, i 10 administracions públiques, que eren el 35% del capital social.

L’últim any, a la societat mitxa s’han afegit empreses del Sobirà i també altres administracions i ja compta amb setanta socis. El consorci ha apadrinat diversos projectes, com la creació de la cervesa artesana Ctretze Pirineus.

Entitat mitxa del Pallars amb fins a setanta associats

Jussactiu va ampliar fa un any l’àmbit d’actuació cap al Sobirà i també la capital per donar entrada a nous socis. El consorci, que té associats públics i privats, compta entre els accionistes amb Carles Puyol i l’exdirector d’Endesa Josep Maria Rovira, amb vincles a la comarca, de la mateixa manera que el president, Josep González, que també té connexions amb les comarques del Pallars.

tracking