SEGRE

PARTITS PP

Cospedal: “Alguns s'escapen a Europa i ens volen deixar sense els ajuts europeus”

La secretària general del PP acusa Puigdemont de voler “retirar” els diners de la PAC a Catalunya || García Albiol demana recuperar l’estabilitat després del 21-D i que tornin les empreses que se n’han anat

Dirigents del PP durant la visita a la granja de vaques, amb el titular Mingo Serret, a l’esquerra.

Dirigents del PP durant la visita a la granja de vaques, amb el titular Mingo Serret, a l’esquerra.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general del PP i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va recriminar ahir al president Carles Puigdemont que s’hagi escapat a Europa i proposi un referèndum per treure Catalunya de la Unió Europea, la qual cosa implicarà perdre els ajuts europeus que reben milers d’agricultors i ramaders. Es referia d’aquesta manera a les declaracions de Puigdemont en les quals plantejava la possibilitat que els catalans votin la continuïtat a la Unió Europea.

En una trobada de militants del PP a Vallfogona de Balaguer, va reivindicar el Partit Popular com “la garantia del creixement econòmic, la creació d’ocupació, de la unitat d’Espanya i de la prosperitat”. “Les altres coses són fugides, experiments, mitges veritats i incerteses”, i va expressar la necessitat que les eleccions deixin un Govern que sigui responsable i vetlli pels interessos dels catalans.

La secretària general del PP va demanar als ciutadans catalans que no es deixin enganyar ni endur per les aparences, perquè hi ha una “tremenda responsabilitat” davant les eleccions del 21-D. “El PP va convocar eleccions perquè havia de sortir el Govern independentista de Puigdemont de la Generalitat, per haver incomplert la llei i haver dividit els catalans”, va dir. Així mateix, Cospedal va afegir que “garantirem una Catalunya espanyola i una Espanya que no pot viure sense Catalunya”.

Per la seua part, el candidat a les eleccions autonòmiques del 21-D, Xavier García Albiol, va afirmar que Puigdemont ja ha fet “molt mal” a l’ocupació i el va acusar de voler fer un Brexit a Catalunya. “És un pròfug de la justícia i pretén convertir Catalunya en una illa al marge de la realitat”, va assenyalar davant dels militants. Albiol va advertir que sortir de la UE provocaria, segons ell, la misèria per a l’economia i la societat catalanes, i va avisar que això pot passar si Puigdemont guanya les properes eleccions: “Quin dirigent europeu estaria disposat a asseure’s en una taula a negociar amb Puigdemont sabent que ens vol treure d’Europa?” Va assegurar que només el PP pot oferir un Govern sensat.

Una granja a Vallfogona, municipi de Serret La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i el secretari del partit a Catalunya, Xavier García Albiol, van participar ahir en una trobada amb militants i simpatitzants del partit a Vallfogona de Balaguer, poble natal de l’exconsellera d’Agricultura, Meritxell Serret, d’ERC, on van visitar una granja de vaques de la qual el propietari és familiar directe de l’extitular d’Agricultura. La d’ahir no és la primera ocasió en la qual membres del PP visiten aquesta explotació, on s’han portat a terme diversos actes de partit. També van assistir a l’acte membres lleidatans de la formació.

tracking