SEGRE

El caçador acusat de matar un agricultor a Tàrrega diu que el tret va ser fortuït

La defensa demana l'absolució i les acusacions particulars, 20 anys de presó

L'home, en un moment del primer dia del judici.

El caçador acusat de matar un agricultor a Tàrrega diu que el tret va ser fortuïtLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis dones i tres homes formen el jurat popular que haurà de determinar si el caçador de Sant Just Desvern acusat de matar d'un tret d'escopeta un veí de 53 anys de Santa Maria de Montmagastrell és o no culpable. Aquest dilluns en el primer dia del judici, l’acusat ha declarat que el tret va ser fortuït fruit d'un forcejament entre els dos implicats arran d'una discussió. L’home ha afegit que la primera explicació que va donar sobre els fets no era del tot certa perquè estava en estat de xoc.

El judici, que se celebra a l’Audiència de Lleida, està previst que acabi el proper dimecres. En el primer dia s'han visionat els vídeos de la reconstrucció. Posteriorment, seran cridats a declarar els mossos d'esquadra que van anar al lloc dels fets i als qui es va encarregar la investigació, els agents rurals, altres caçadors, familiars i veïns de la zona.

La defensa demana l'absolució al·legant que el tret va ser fortuït, mentre que les acusacions particulars ho consideren un assassinat i demanen 20 anys de preso i una indemnització de 400.000 euros.

Els fets van passar el 18 de desembre de 2014 al vedat de caça de Santa Maria de Montmagastrell, un nucli agregat de Tàrrega. Els dos homes s'haurien discutit quan la víctima es va desplaçar fins a una finca de la seva propietat en veure que hi havia uns homes caçant. Anava amb una moto i quan hi va arribar s'hauria encarat amb els caçadors. La discussió va acabar amb el tret mortal.

tracking