SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Els parcs de l'Alt Pirineu i del Cadí tindran nous miradors

La Seu proposa un itinerari que acabi al Pla de les Forques

L’ajuntament de la Seu d’Urgell contempla construir dos miradors al Pla de les Forques.

L’ajuntament de la Seu d’Urgell contempla construir dos miradors al Pla de les Forques.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Seu ha aprovat la memòria per construir un nou itinerari turístic que comenci al centre de visitants dels parcs naturals de l’Alt Pirineu i del Cadí Moixeró i que acabi al Pla de les Forques, on projecta habilitar dos miradors adaptats per a persones amb problemes de mobilitat i que serveixin per observar els espais protegits de referència.

L’itinerari comença a l’oficina del nou centre de visitants, a l’avinguda Valls d’Andorra de la Seu, que rep una alta afluència de visitants a la recerca d’informació sobre els dos parcs, que també estan interessats a realitzar itineraris a peu pel patrimoni natural de la zona.

Per a això, el consistori contempla adequar i senyalitzar un itinerari que ja existeix i que utilitzen els veïns, conegut com a camí vell del Pla de les Forques, i just en aquesta zona proposa adaptar una àrea d’estacionament per a vehicles de minusvàlids, modificar el camí fins a les dos zones d’observació i construir els miradors. El pressupost necessari supera els 55.000 euros. Es tracta d’un projecte ambiciós i pel qual el consistori ha sol·licitat una subvenció al departament de Territori. Des del consistori justifiquen el projecte explicant que el sector del Pla de les Forques “és una zona idònia d’observació del paisatge” i que “és perfecte com a mirador elevat per observar la Seu i la panoràmica que l’envolta des de l’est fins a l’oest”.

tracking