SEGRE

L'Audiència de Lleida manté la presó provisional per al pare de la Nadia

El jutge que instrueix el cas considera que els indicis d’estafa "justifiquen" la presó de Blanco

Imatge d’arxiu dels pares de la Nadia Nerea, Margarita Garau i Fernando Blanco.

Imatge d’arxiu dels pares de la Nadia Nerea, Margarita Garau i Fernando Blanco.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha decidit mantenir a presó provisional a Fernando Blanco, el pare de Nadia, la nena presumptament utilitzada pels seus progenitors per cometre una estafa amb els donatius que recaptaven per sufragar suposades despeses sanitàries d’aquesta. L’Audiència ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat per la defensa del pare de Nadia en relació amb el suposat delicte d’estafa i, per tant, manté l’acusat a presó provisional fins la celebració del judici.

Segons s’explica en la resolució judicial, a què ha tingut accés Efe, el jutge que instrueix el cas considera que els indicis d’estafa "justifiquen" la presó de Blanco.

En l’escrit s’explica també el possible risc de fuga del pare de Nadia, ja que, segons la intervenció telefònica acordada a l’inici de la investigació, "ja es desprenia la intenció d’evitar l’acció de la justícia i fugir amb la seua família". En aquest sentit, la mesura de presó provisional és per a l’Audiència "necessària i proporcionada". Finalment, destaca l’"avançat" estat en què es troba la instrucció, fet que fa "preveure la proximitat de la celebració del judici".

Els pares de Nadia, Fernando Blanco i Margarita Garau -que es troba en llibertat però va perdre la custòdia de la petita-, van iniciar diverses campanyes per recaptar fons per a sufragues les despeses i investigar sobre la suposada malaltia rara que patia la nena, que tenia onze anys d’edat quan el cas es va destapar a finals de l’any passat

Segons l’acusació, els pares de la menor, que s’investiga si realment tenia una malaltia rara, van gastar en finalitats particulars alienes al tractament de Nadia almenys 600.000 dels 918.000 euros que van recaptar en donatius per a la nena des de 2008. Actualment, Nadia resideix a Mallorca amb la seua tieta materna.

tracking