SEGRE

Les estacions d'esquí lleidatanes esperen vendre 1,3 milions de forfaits, un 4% més

Han invertit 13 milions d’euros en millores

L'acte de presentació de la temporada d'esquí ha tingut lloc a la Diputació de Lleida.

Les estacions d'esquí lleidatanes esperen vendre 1,3 milions de forfaits, un 4% mésItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'inici de la temporada d’esquí s'ha avançat unes dos setmanes. La primera estació lleidatana en obrir va ser Baqueira Beret, el passat 18 de novembre. Per aquest cap setmana preveuen fer-ho la resta, mentre que les estacions d'esquí nòrdic hauran d'esperar el pont de la Puríssima.

Les 11 estacions d’esquí lleidatanes, que han invertit enguany 13 milions d’euros en millores, confien en augmentar un 4% la venda de forfaits, arribant als 1.330.000. I és que l'esquí és un veritable motor econòmic per al Pirineu, amb un impacte econòmic de 367 milions d’euros la passada temporada. A més, les estacions d’esquí lleidatanes generen 2.150 llocs de treball directes.

D’altra banda, coincidint amb l'inici de la temporada d’esquí, la Diputació de Lleida engega la campanya ‘Viu la neu al Pirineu’, a la que destina 400.000 euros en promoció. Segons ha explicat el president de la Diputació, Joan Reñé, l'objectiu és posicionar l'oferta d'esquí del Pirineu, però també la resta d'activitats relacionades amb la neu i la natura.

tracking