SEGRE

MUNICIPIS LITIGI

Tàrrega haurà de pagar gairebé el doble pel sòl del càmping municipal

El TSJC fixa el preu en 123.000 euros, davant dels 71.000 que va dictar el jurat d’expropiació || El consistori inclou els pagaments pendents als comptes del 2018

Vista aèria del càmping municipal de Tàrrega, amb una superfície de 135.000 metres quadrats.

Vista aèria del càmping municipal de Tàrrega, amb una superfície de 135.000 metres quadrats.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega haurà de pagar 123.096 euros pels terrenys del càmping municipal, una xifra que suposa gairebé el doble dels 71.210 que va establir fa tres anys el jurat d’expropiació. Així ho ha establert una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), després que tant el consistori com els propietaris de les finques presentessin recursos contra el preu just del 2014. L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va explicar ahir que part de les expropiacions ja estan pagades i que el municipi liquidarà la resta amb una partida de 75.000 euros prevista en els pressupostos per a l’any que ve.

La sentència del TSJC anul·la la resolució del jurat d’expropiació i dicta una valoració superior a la que havia sol·licitat el municipi, de 49.974 euros. Tanmateix, és també molt inferior als més de 600.000 euros que pretenien els titulars de les finques, entre els quals es troben set particulars i la Companyia de Jesús.

La sentència arriba quan l’àrea d’acampada fa quinze anys que està en ús i acull fires i activitats

Els demandants han defensat durant anys que les parcel·les en litigi es troben en un espai privilegiat de la capital de l’Urgell, al costat dels equipaments docents i esportius i la zona d’expansió de la ciutat.

Les negociacions per l’expropiació dels terrenys van començar l’any 1992, quan Frederic Gené ocupava l’alcaldia. Desacords entre les dos parts sobre la valoració dels terrenys s’han traduït en anys de litigis (vegeu el desglossament).

Aquesta nova sentència arriba quan el càmping municipal, de 135.000 metres quadrats, fa quinze anys que està en funcionament. Es va estrenar el 2002 i el condicionament de la zona va anar a càrrec de programes del centre de formació ocupacional municipal La Solana. Allotja esdeveniments com la Fira del Caçador i el Festival Paupaterres, és la zona d’acampada de la Fira de Teatre al Carrer i també escenari d’activitats com modelisme i agility.

Un equipament públic que ha estat objecte de litigi durant anys L’ajuntament de Tàrrega ja va portar a terme una primera expropiació dels terrenys del càmping municipal l’any 2002. Tanmateix, va ser necessari repetir el procés una dècada després, arran d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia que va declarar nul el 2010 el pla especial urbanístic que va permetre habilitar aquesta zona d’acampada de 135.000 metres quadrats. El consistori la regularitzaria un any després incloent-la en la planificació urbanística general del municipi.

tracking