SEGRE

AIGÜES REGADIUS

L'Algerri-Balaguer prova el camp fotovoltaic, pioner en el regadiu

A partir de dilluns inicien els assajos per bombar aigua i comprovar engranatges || Projecte ambiciós que ha de permetre reduir l’elevat cost energètic

La planta solar de grans dimensions, que ja està instal·lada.

La planta solar de grans dimensions, que ja està instal·lada.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els regants del canal Algerri-Balaguer començaran dilluns a provar el camp fotovoltaic, pioner en el regadiu, per bombar aigua a través dels panells solars. Concretament, la primera bomba del pla pilot, ja que si és rendible aquesta primera fase es preveu la instal·lació de tres bombes més, va ser instal·lada ahir i serà connectada dilluns vinent per iniciar el bombatge de l’aigua. En aquest sentit, des de la comunitat de regants van explicar ahir que fins i tot es mantenen les basses de regadiu buides per omplir-les ja amb aquest sistema d’energia solar. “La intenció és connectar la bomba dilluns al matí, dimarts com a molt tard: hem de conèixer com més aviat millor el seu rendiment i la capacitat que té el sistema per treballar durant el dia”, va explicar un dels tècnics encarregats. “Les expectatives són molt bones i res no ens fa pensar que no podrem connectar la bomba, encara que els treballs són ara com ara molt minuciosos”, va explicar.

El sistema és pioner per les característiques de la bomba, amb un diàmetre de grans dimensions i una capacitat de bombatge molt elevada i per com s’alimenta a través d’un camp fotovoltaic. Els treballs han aconseguit atreure l’atenció d’altres comunitats de regants que esperen amb expectatives els resultats sobre l’estalvi.

Altres comunitats de regants i enginyeries s’han interessat pel projecte d’Algerri

Des de la firma encarregada del projecte, Gascan Solar Tècnics, ja van avançar l’interès d’altres enginyeries i comunitats pel sistema. A l’Algerri-Balaguer ha de permetre reduir uns 100.000 euros anuals en el rebut elèctric. L’estalvi seria més gran perquè s’evitaria la penalització actual que rep la comunitat per bombar aigua fora de la franja horària contractada, que a l’any supera els 150.000 euros, especialment en una campanya com la passada, amb més demanda d’aigua.

La planta solar de grans dimensions, que ja està instal·lada.

La planta solar de grans dimensions, que ja està instal·lada.E. FARNELL

tracking