SEGRE

MUNICIPIS CONFLICTES

La polèmica planta d’àrids d’Estaràs ressuscita amb una altra llicència

El promotor la demana a l’ajuntament i els contraris ja preparen al·legacions

Imatge del pou d’aigua de boca de què es proveeix Alta-riba.

Imatge del pou d’aigua de boca de què es proveeix Alta-riba.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El polèmic projecte de la pedrera de Malacara, al municipi d’Estaràs, ressorgeix mesos després que els seus permisos es declaressin caducats per la inacció del promotor. L’empresa Xaviker ha sol·licitat una nova llicència a l’ajuntament i la plataforma contrària a aquesta explotació minera prepara al·legacions. Els tràmits per a aquesta nova autorització arriben quan la pedrera és encara objecte de litigi als tribunals. Les resolucions de caducitat de les primeres llicències es troben encara pendents d’una decisió judicial.

L’alcalde d’Estaràs, Ramon Torné, va explicar que el consistori està obligat a tramitar la nova llicència que ha sol·licitat el promotor, i que haurà d’obtenir també el vistiplau del departament de Territori i Sostenibilitat. L’expedient inicia aquesta setmana un període d’informació pública d’un mes a l’ajuntament, i l’associació Amics del Castell d’Alta-riba va avançar que al·legaran en aquest termini. David Miquel, membre de l’entitat, va assenyalar que aquesta explotació minera, de 26 hectàrees, es projecta a uns 240 metres d’Alta-riba i suposaria un elevat impacte paisatgístic.

Val a recordar que la Generalitat ja va denegar el 2010 els permisos per a la planta d’àrids, però va haver d’atorgar-los el 2016 arran d’una sentència del TSJC que va estimar un recurs del promotor. El Govern català la declararia posteriorment caducada per inacció de l’empresa.

tracking