SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Alpicat renova el centre històric, en el qual invertirà 1,2 milions

Dins dels pressupostos del 2018 per revitalitzar la zona

Imatge de com quedarà el nou consistori a Cal Negre.

Imatge de com quedarà el nou consistori a Cal Negre.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alpicat abordarà l’any que ve la renovació del centre històric, que suposarà una inversió de 1.233.000 euros. L’actuació s’ha dividit en dos projectes. El primer inclou la reforma de la plaça de l’Església; l’entorn del centre cívic de La Unió i de les futures dependències municipals a Cal Negre que comportarà reurbanitzar l’entorn; la substitució de tots els serveis i donar prioritat als vianants mitjançant carrers sense voreres on els cotxes hauran de circular a 30 quilòmetres per hora.

La reforma està inclosa en el pressupost del 2018 i comptarà amb una ajuda de la Diputació de 135.000 €, mentre que la resta de l’import la posarà el consistori.

L’actuació té com a objectiu donar prioritat als vianants i primar edificis emblemàtics

El segon projecte preveu la rehabilitació del barri antic amb la renovació del serveis, la substitució de paviment, la millora de les escales d’accés i l’adequació dels dos aparcaments als carrers Raval i Centre. Compta amb un pressupost de 890.000 € i s’abordarà per fases quan es tingui finançament.

Segons l’alcalde, Joan Gilart, “es pretén dignificar un espai que agrupa els edificis més emblemàtics”, com és el cas de la plaça de l’Església, mentre que sobre el segon projecte va aclarir que “és una necessitat renovar els serveis d’aquesta zona, ja que fa temps que no s’inverteix en el nucli antic, encara que som conscients que s’haurà de fer per fases”, va dir.

L’ajuntament també està immers en dos projectes milionaris com són la rehabilitació de Cal Negre com a consistori i l’ampliació de les piscines.

Imatge de com quedarà el nou consistori a Cal Negre.

Imatge de com quedarà el nou consistori a Cal Negre.A.A.

tracking