SEGRE

Avisen que la cota de neu pot baixar als 200 metres el cap de setmana

S’esperen precipitacions al Pirineu i a la zona central de Catalunya

La ciutat de Lleida ha registrat temperatures sota zero els últims dies.

Avisen que la cota de neu pot baixar als 200 metres en les pròximes horesItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) avisa que la matinada d’aquest dijous s’inicia una davallada de les temperatures acompanyada de precipitacions en forma de neu a la franja pirinenca i que coincidirà amb un episodi de fort vent.

Davant aquest avís, Protecció Civil demana als conductors que hagin de dirigir-se a les comarques pirinenques i prepirinenques que comprovin l’estat del vehicle, duguin cadenes (i s’assegurin que saben col·locar-les) i segueixin l’evolució de la previsió meteorològica i les indicacions del Servei Català de Trànsit.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya indica una forta davallada de temperatures i precipitacions en forma de neu a les comarques pirinenques que poden deixar acumulacions generoses, que al llarg de tot el cap de setmana poden ser de més de mig metre. A la zona de la Val d’Aran, es preveu que aquest divendres puguin acumular-se 20 centímetres de neu per sobre de la cota de 600 metres. La propera matinada i primeres hores del matí de divendres divendres, la cota de neu serà força fins als 200 metres a les comarques pirinenques.

També pot haver-hi precipitacions de neu a la zona interior del prelitoral de Tarragona i zona central de Catalunya.

La cota on pot nevar oscil·larà en funció de la temperatura ambient i les zones de precipitació entre els 400 i els 200 metres.

tracking