SEGRE

PROMOCIÓ INICIATIVES

Empreses del Montsec recuperen el Camí Vell de Mont-rebei negat pel pantà

Demanen ajuts a la Diputació i instal·laran una passarel·la per superar uns 200 metres que queden coberts per l’aigua || Anirà des de la Pertusa fins al pont flotant que uneix Catalunya i Aragó

L’urna funerària.

L’urna funerària.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Empreses turístiques de la Vall d’Àger han impulsat la recuperació de l’antic camí d’accés a Mont-rebei que va des de la zona del barranc de la Pardina, a prop de l’ermita de la Pertusa, al nucli de Corçà, fins al pont flotant que uneix els dos costats del congost de Mont-rebei entre Aragó i Catalunya. Segons els coneixedors de la zona, aquest camí tindria uns cinc quilòmetres i va vorejant el pantà de Canelles, excepte en un tram de 200 metres que queda negat quan l’embassament és ple. Per a aquest tram, els empresaris han sol·licitat el suport del Patronat de Turisme de la Diputació per instal·lar-hi un pas penjant i esquivar aquest tram de la via que enllaça amb el camí de Mont-rebei que va ser construït per l’elèctrica Enher el 1982, uns 30 metres per sobre del camí del congost que va ser condicionat el 1924 per la Mancomunitat de Catalunya, i que va assegurar un enllaç a peu, ràpid i fàcil entre el Pont de Montanyana i Àger. El nou projecte contempla un camí més pla, que salvi el desnivell de 400 metres de l’accés actual des de la Pertusa. A més, permetria reduir en almenys una hora el temps per recórrer aquest espai entre Corçà i la passarel·la penjant.

Un dels empresaris, Enric Maestre, de Montsec Aventura, va assenyalar que l’objectiu és donar un al·licient més a la zona i la possibilitat de combinar el trajecte amb barca i caminant. “La zona de Corçà ha millorat molt des de la construcció d’un altre pàrquing i permet un flux més gran de persones”, va dir. Per la seua part, Josep Maria Mercader, gerent del Càmping d’Àger, va assenyalar que la iniciativa permet ampliar l’oferta d’activitats a la Vall d’Àger perquè es podrà accedir al congost des de l’aigua. Preveuen tenir llest el camí per a la primavera vinent i ser un al·licient “de luxe” per als més de 100.000 turistes que anualment visiten Mont-rebei.

Troben una urna funerària a la zona del pàrquing de la Pertusa Las xarxes socials es van fer ressò fa unes setmanes que “algú” havia “oblidat” una urna funerària, buida, al costat del pàrquing de la zona de la Pertusa. Al cap d’una setmana, l’urna havia estat retirada, encara que testimonis de la zona van assegurar que es desconeix qui havia sigut. A les xarxes socials, les opinions majoritàries apuntaven que entenien que hi hagi qui vulgui deixar les cendres dels seus íntims en aquest espai, però que cal ser més respectuós amb els usuaris i el medi ambient.

tracking