SEGRE

MEDI AMBIENT PROMOCIÓ

Cabanes de pastor per a turistes als boscos de Clariana

Projecte promogut per veïns de la zona, que n’instal·laran 10

Els boscos de Clariana a l’entorn del pantà de Sant Ponç.

Els boscos de Clariana a l’entorn del pantà de Sant Ponç.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Clariana de Cardener ha aprovat el pla especial urbanístic per a la instal·lació de cabanes de pastor per al turisme ecològic a l’entorn del pantà de Sant Ponç. Es tracta d’un projecte que impulsen veïns del municipi que ja tenen una masia a la zona on volen fomentar un tipus de turisme respectuós amb el medi ambient, segons van assegurar.

Per aquesta raó, les cabanes no tindran cap tipus d’instal·lació elèctrica ni d’aigua i tot funcionarà a base de sistemes sostenibles (plaques solars i dipòsits en les mateixes edificacions). Segons el gabinet d’arquitectes que tramita la iniciativa, està ratificada pel consistori i en procés d’exposició pública i s’ha enviat també a Urbanisme.

L’objectiu és que es puguin obrir les tres primeres cases l’estiu del 2019, comptant que tots els tràmits amb les diverses administracions estiguin finalitzats durant el 2018.

En una primera fase s’aixecaran una desena de cases a l’entorn del pantà de Sant Ponç, la qual cosa farà factible la pràctica d’activitats nàutiques.

tracking